Alice in Wonderland

Coproductie philharmonie zuidnederland in Venray!

27-02-2015
Familie concert Alice in Wonderland Vele generaties zijn opgegroeid met het wonderlijke verhaal van Alice in Wonderland, weet jij het nog? In coproductie met philharmonie zuidnederland presenteren wij Alice in Wonderland. We nodigen jou als Laaglandliefhebber uit om ook een kijkje te nemen in de klassieke muziekwereld. Samen met je familie genieten van een wonderlijk concert in sprookjesachtige sfeer!

De Getikte Hoedenmaker, de Blauwe Rups, de Hartenkoningin, het Gehaaste Konijn. Allemaal bekenden uit het wereldberoemde verhaal, waarin verbeelding en fantasie de werkelijkheid verdringen. De philharmonie zuidnederland brengt in samenwerking met familietheatergezelschap Het Laagland en onder regie van Lise-Lott Kok (o.a. bekend van de Laaglandvoorstelling Meester van de Zwarte Molen) een eigentijdse versie van dit verhaal. Geprojecteerde illustraties van kunstenaar Tom L’Istelle maken het podiumbeeld compleet. De beeldende muziek van Edward Elgar versterkt het verhaal. Deze Engelse componist schreef betoverende muziek in zijn suites The Wand of Youth en zijn bekende Enigma Variaties. Indrukwekkend, romantisch, humoristisch, maar ook spannend. De philharmonie zuidnederland haalt alle klankkleuren uit de kast om deze muzikale voorstelling tot een ware belevenis te maken.

De voorstelling is op 24 maart om 19.00 in Schouwburg Venray te bezoeken.  Voorafgaand aan dit familieconcert vindt er een uniek kijkje in ‘de instrumentengalerij’ plaats. Kinderen kunnen de instrumenten van het orkest van dichtbij zien én bespelen!

In Stadsschouwburg Sittard-Geleen is in maart het concert exclusief te zien als besloten schoolvoorstelling. Hierbij is de extra rondom de ‘instrumentengalerij’ niet inbegrepen.