Assepoesters Assepesters wordt betoverend familieconcert

philharmonie zuidnederland werkt samen met Het Laagland in jubileumvoorstelling

28-03-2019
Wat krijg je als meesterverteller Jacques Vriens een klassiek sprookje transformeert tot hedendaags verhaal, een groot orkest prachtige muziek van Prokofjev speelt, je 4 energieke acteurs van Het Laagland toevoegt én de regie laat doen door Joris Nassenstein en Laaglandregisseur Lennart Monaster? Een betoverend theatraal familieconcert voor iedereen van 5 tot 105 met de naam: Assepoesters Assepesters. Over exact één maand is de eerste voorstelling in het Maastrichtse Theater aan het Vrijthof.

Philharmonie zuidnederland heeft wat te vieren. Hun eerste jubileum is aangebroken; het orkest bestaat, in de huidige samenstelling, vijf jaar. Als jubileumconcert koos de philharmonie voor Assepoester, en koos ervoor om het familieconcert te produceren in samenwerking met Jacques Vriens en theatergezelschap Het Laagland.  Regisseurs Joris Nassenstein en Lennart Monaster voegen een ware theatrale saus toe, waardoor de titel werd omgedoopt naar: Assepoesters Assepesters

Elsje
Sprookjes. Prinsen en prinsessen, rozengeur en maneschijn. Je weet precies hoe ze gaan. Maar deze 
Assepoesters Assepesters? Dat is een ander verhaal. Een groot live-orkest  speelt prachtige muziek van Prokofjev onder leiding van dirigent Arjan Tien en de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens vertelt ons samen met vier energieke acteurs over Elsje. Dat lieve meisje, haar boze stiefmoeder en haar twee verschrikkelijke stiefzusjes. Zo komt een beroemd sprookje eigenwijs én muzikaal tot leven.

Assepoesters Assepesters laat jou zien dat sprookjes de wereld echt nog niet uit zijn. En dat huis-poets-arrest tot de mooiste dingen kan leiden…
Alle info én de volledige cast & crew vind je hier

Een verhaal van nu
Lennart Monaster, regisseur, over de voorstelling in Chapeau Magazine:
"Het is echt een verhaal van nu, herkenbaar voor kinderen. Er is ook veel te lachen. Jacques Vriens is de schrijver én verteller, maar zijn eigen verhaal gaat al snel met hem aan de haal. De arrogante stiefzusjes vinden namelijk dat ze al lang geïntroduceerd hadden moeten worden en terroriseren het podium. En in een later stadium natuurlijk Elsje. (...) Assepoester gaat over het gevoel hebben dat je door anderen niet volledig gezien wordt, je klein voelen, miskend zijn. Dan gebeurt er iets en sta je plotseling in de schijnwerpers, ben je de mooiste, de prachtigste, de liefste. Die droom is helemaal van deze tijd en dé kracht achter tv-programma’s als Holland’s Got Talent.

Speeldata
Het familieconcert is slechts enkele keren te zien; op 28 maart in Maastricht, 29 maart in Eindhoven, 30 maart in Tilburg, 31 maart in Amsterdam, 16 april in Venlo, 17 april in Breda en 18 april in Heerlen. De ticketprijzen variëren per theater.