Bezoek voor Beer wint Zilveren Krekel

Zilveren Krekel voor Het Laagland in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’

23-02-2016
De familievoorstelling Bezoek voor Beer (4+) van Jeugdtheatergezelschap Het Laagland uit Sittard heeft een Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’ in de wacht gesleept. Met het behalen van deze prijs is de voorstelling automatisch genomineerd voor de Gouden Krekel, een prestigieuze Nederlandse Jeugdtheaterprijs die uitgereikt wordt op 11 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Bezoek voor Beer, de kleuterkomedie van Het Laagland, is het regiedebuut van de jonge, talentvolle regisseur Lennart Monaster. Het Laagland is beretrots op de Zilveren Krekel als blijk van waardering voor de kwaliteit van de voorstelling. Inèz Derksen, Artistiek Directeur van Het Laagland en tevens coach van Monaster tijdens de regie, reageert: “We zijn zó trots. Wij als Het Laagland maken theater waar je van groeit, en dat blijkt ook nu weer op deze manier. Lennart Monaster is iemand die al de nodige jaren het publiek weet te boeien als acteur. Dat hij nu als regisseur ook het publiek én de vakgenoten weet te raken, is het ultieme bewijs dat ook de talenten binnen ons team volop groeien.” 

Een quote uit het juryrapport van de Jeugdtheaterjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD):“Lennart Monaster maakt met Bezoek voor Beer een uitstekend regiedebuut en zet met Het Laagland een prachtig gelaagde voorstelling neer. Een heerlijke muzikale komedie, voor kleuters en zeker ook ouder, die meer is dan alleen maar leuk. Onder het slapstickverhaal over Beer die weigert bezoek te ontvangen, schuilt een diepere laag over moeite met sociaal gedrag, de angst om onaardig gevonden te worden en de (zeer actuele) schrik voor het onbekende.”

De voorstelling is sinds oktober 2015 te zien. Bezoek voor Beer is een muzikale kleuterkomedie, die het verhaal vertelt van Beer (Folmer Overdiep). Beer woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok (Joris Erwich) als enige gezelschap. En zo heeft hij het het liefst. Bovendien, Beer heeft maar één kop en schoteltje en maar één stukje koek en daar wil hij liever zelf van snoepen. Tot er wordt aangeklopt. Door Muis (Gijs Nollen), die op bezoek wil komen. En hoe hard Beer het ook probeert, deze Muis gaat voorlopig niet weg. 

De voorstelling staat dit seizoen nog in Groningen, Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Franeker, Utrecht en Heerlen, en keert volgend seizoen wegens succes weer terug in een aantal theaters.

Het Laagland
Het Laagland maakt theater waar je van groeit; voorstellingen voor de hele familie die je aanspreken op de kracht van je eigen verbeelding en inlevingsvermogen, en je aanmoedigen om verder te kijken dan de wereld die je al kent en verder te komen op weg naar wie je bent, wat je kunt en waar je voor wilt gaan.

Noot voor de pers: voor meer informatie over het Laagland of onze huidige voorstellingen, neem contact op met de afdeling marketing en communicatie: Quincy Grootjans (quincy@hetlaagland.nl) en Astrid Zander (astrid@hetlaagland.nl) of bel via 046-4007273