bis! bis! bis! nieuwe samenwerking cultuureducatie in Limburg

Het Laagland, SALLY Dansgezelschap Maastricht en philharmonie zuidnederland slaan handen ineen voor cultuureducatie in Limburg

19-05-2022
Onder de noemer ‘bis! bis! bis!’ bieden theatergezelschap Het Laagland, SALLY Dansgezelschap Maastricht en philharmonie zuidnederland hun educatieve cultuuraanbod voor het primair onderwijs in Limburg voortaan gebundeld aan. In april viel bij alle Limburgse basisscholen een gezamenlijke educatiebrochure voor 2022/2023 op de deurmat, inclusief een uitnodiging voor de inspiratiemiddagen op 1 en 8 juni aanstaande. Door de krachten te bundelen willen de drie gezelschappen het onderwijs nog beter bedienen en hun impact in Limburg verder vergroten.

Bis! bis! bis! staat natuurlijk voor ‘we willen meer’ en is een knipoog naar de afkorting van Basis Infrastructuur, de regeling waartoe de drie partners behoren en daarmee landelijk erkend kwalitatief hoogwaardige spelers zijn op het gebied van jeugdpodiumkunsten. Het Laagland maakt theater, SALLY staat voor dans en philharmonie zuidnederland produceert klassieke muziek. Daarbij wordt, vaak in samenwerking met het onderwijs, educatief lesmateriaal ontwikkeld.

bis, tussenwerpsel [bies]
kreet waarmee het publiek bij een voorstelling of concert om een toegift vraagt


> Lees hier meer