Caroline Mgata wint Zilveren Krekel voor PIPPIPOWERRRRR

Performer Het Laagland krijgt jeugdtheaterprijs

15-06-2023
Caroline Mgata heeft een Zilveren Krekel in de wacht gesleept in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’voor haar performance in de voorstelling PIPPIPOWERRRRR. Met het behalen van deze prijs is de actrice automatisch genomineerd voor de Gouden Krekel, de prestigieuze Nederlandse Jeugdtheaterprijs die wordt uitgereikt op 17 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

De familievoorstelling PIPPIPOWERRRRR van Het Laagland was dit jaar te zien door heel Nederland en België. Naast een aantal wereldberoemde rolmodellen als Pippi, Greta Thunberg en Beyoncé gebruikte regisseur Inez Derksen de persoonlijke verhalen van de cast als uitgangspunt. 

Een citaat uit het rapport van de jeugdtheaterjury van VSCD: “De jury heeft veel waardering voor de manier waarop zij haar Pippi power belichaamt in deze aanstekelijke voorstelling. (…) Ze is op eigen kracht een ‘queen, een boss, een badass’ waar meisjes én jongens in de zaal ademloos naar kijken. Deze Pippi durft duidelijk groot te dromen en dit maakt de Krekeljury dan ook kneiternieuwsgierig naar nieuwe theateravonturen van Caroline Mgata.”

Het Laagland is bijzonder trots op de toekenning van de Zilveren Krekel. Inez Derksen, artistiek directeur van Het Laagland en tevens regisseur van de voorstelling: “Dat je van theater groeit is dit seizoen onmiskenbaar zichtbaar bij Caroline. Dat eerlijk zijn over je geworstel in het leven zoveel extra energie en talent kan vrijmaken werd ook bij haar een zichtbaar feit. Dat het even openhartig als speels en aanstekelijk delen op de theatervloer van ieders eigenheid, inclusief alle kwetsbaarheid én falen, als pleidooi voor het trouw durven zijn aan jezelf tot deze prachtige prijs voor Caroline heeft geleid, dat is nou wat je noemt: Powerrrrrr!”


De prijzen
De Krekels (de VSCD Jeugdtheaterprijzen voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie en podiumprestatie) worden sinds 2005 jaarlijks uitgereikt. Van het jeugdaanbod van ieder theaterseizoen  selecteert de Jeugdtheaterjury de Zilveren Krekels. Deze vormen de nominaties voor de Gouden Krekels. Alle genres binnen de podiumkunsten voor jeugd en jongeren komen in aanmerking voor de prijzen. De uiteindelijke winnaar per categorie ontvangt de Gouden Krekel. Meer informatie en de samenstelling van de jury is te vinden op www.nederlandstheaterfestival.nl.