De Kleine Cowboy succesvol in première

De Kleine Cowboy

09-11-2017
Op 30 september en 1 oktober 2017 beleefde de nieuwe Laaglandvoorstelling ‘De Kleine Cowboy’ haar feestelijke premièreweekend in Schouwburg De Domijnen in Sittard-Geleen. De voorpremière en première bestonden uit twee dagen vol intrigerende momenten dankzij het beeldende theaterspel van de acteurs en de geluidseffecten, die zij met een innovatieve geluidsmachine ter plekke live op het podium maakten. We zagen het jeugdige én oudere publiek verschuiven naar het puntje van hun stoel.

Meet & greet

Op beide dagen verliet het publiek de zaal met enthousiaste reacties. Na de voorstelling gingen kinderen op de foto met de acteurs en was er een meet & greet op het toneel. Daarna toostten ouders, gasten, acteurs en crew gezamenlijk op een succesvol premièreweekend, waarna twee recensies in de media verschenen:


Dagblad De Limburger, 4 sterren: "... een uiterst amusant en intrigerend uurtje theater. Alleen al vanwege het fantasierijke spel met een tiental metalen schragen, die onder de handen van de acteurs moeiteloos in de complete veestapel van een boerderij veranderen, daarna in een trein, een galopperend paard, een saloon, een tent... En vanwege de soundmachine, die een windvaantje levensecht piepend heen en weer laat wiegen in de avondbries, en een mals regenbuitje bijna op de huid voelbaar maakt."
 

De Theaterkrant, 3-sterren: "Het thema ruwe bolster, blanke pit lijkt de leidraad van het concept en de regie van Lennart Monaster. Die buitenkant is avontuurlijk: bijna van dorst omkomen in de woestijn, schuilen in een tentje tijdens een enorme regenbui, boven op een rijdende trein lopen. Maar cowboy Boy doet nergens stoer. Nooit doet hij zich niet moediger voor dan hij is. Hij blijft zichzelf. En maakt toch allerlei avonturen mee."
 

Bij jou in de buurt

Het Laagland maakt zich nu klaar voor de tournee door heel Nederland en België. Zo nu en dan spelen de acteurs niet in De Kleine Cowboy, maar zij trekken ook met The Peter Pan Experience naar Ierland, Liechtenstein, Zwitserland, Luxemburg en Frankrijk. Check de Agenda  om te zien wanneer onze cowboys bij jou in de buurt zijn.