Families van de voedselbank naar theater

12-09-2015
Helaas is het niet voor alle families mogelijk een ticket voor het familietheater te kopen. Familietheater Het Laagland is van mening, dat gezinnen die onder de armoedegrens leven en klant zijn van de voedselbank ook de kans moeten krijgen om het theater te bezoeken. Met de kerstgedachte in het het achterhoofd overhandigde Het Laagland op woensdag 9 december daarom tien familietickts aan de voedselbanken van Sittard-Geleen. Daarmee kunnen in totaal vijftig kinderen en volwassenen naar het theater voor de Laagland-voorstelling Bezoek voor Beer op zondag 3 januari 2016 in Schouwburg De Domijnen in Sittard-Geleen.

Warm hart

Het Laagland draagt de voedselbanken een warm hart toe. Vanzelfsprekend is voedsel de primaire behoefte. Toch wil Het Laagland de gezinnen de kans bieden een middag te genieten van familietheater. De missies van biede organisaties zijn een natuurlijke match. Naast plezier hoopt Het Laagland de kinderen die op 3 januari komen iets bij te brengen. Namelijk dat onverwachte gebeurtenissen een mooie wending kunnen nemen. Beer, Muis en Koekoeksklok brengen deze boodschap spelenderwijs over. De voorstellingen worden altijd gemaakt met het doel: Theater waar je van groeit.

Meer dan een miljoen
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de mensen van voldoende eten te kunnen voorzien, werken de voedselbanken samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Zo wordt armoede bestreden, verdwijnen voedseloverschotten en wordt het milieu minder belast. Om de zelfredzaamheid van de klanten van de voedselbanken te vergroten, werken zij samen met lokale organisaties die de klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Over Bezoek voor Beer
De muzikale en beregezellige kleuterkomedie Bezoek voor Beer is te zien in heel Nederland en Belgie. De voorstelling is geschikt voor ouders en kinderen in de leeftijd van 4 tot 104 jaar. De Volkskrant bekroonde Bezoek voor Beer met vijf sterren. Ook De Limburger, de Cultuurpers en de Theaterkrant geven aan dat het een voorstelling is die je gezien moet hebben. Omdat de muziek van Bezoek voor Beer het enthousiasme van de kinderen aanwakkert, is er een CD uitgebracht met deze muziek. Deze is in de theaters te koop na de voorstelling. 

Op de foto:
Anja Stevens van het voedselbank
uitdeelpunt in Sittard neemt de familietickets in ontvangst van Astrid Zander van Het Laagland