FutureXpress in première

31 maart gaat de toekomst in première..

28-01-2014
Aanstaande maandag is het zover: de première van FutureXpress. Een rondrijdende theatervoorstelling over het maken van je eigen toekomst, over de oneindigheid van ontdekken, over denken en doen. Over groot worden én zijn in Limburg en de wijde wereld niet zo ver van hier…

 

Op een plein staat een vrachtwagen. Wil je naar binnen word je streng ondervraagd. Halt! JIJ daar! Ben JIJ in 2020 18 jaar? Voilà! Lichting ZUID 2020! Treed binnen in de FutureXpress. Are YOU ready for take-off? Hoogvliegers in hartje Europa, vite vite! Van high TECH tot high TOUCH. Architecten der Zukunft. Kop boven dat maaiveld!

Hé DU, de toekomst komt naar je toe! Tomorrow is your land! LAND hier! Ouvre la porte! Kompas voor straks. Morgen is NU! Maximize bitte! Wankelmoedig? Heldhaftig? Trefzeker? Tref the FUTURE! Innovate jezelf! Van MIJNGROND naar my ground. Exclusief voor tweeduizendtwintig beginners. Ben JIJ voorbereid?

Lichting Zuid
Initiatiefnemer van dit unieke en omvangrijke project is ontwerp en communicatiebureau Zuiderlicht. Zij hebben in 2012 besloten dat hun 25 jaar bestaan een mooi moment was om een cadeau te geven aan de regio. En zo is Lichting Zuid tot stand gekomen, de benaming van een geestdriftige, enthousiaste bende die de regio klaarstoomt om mooie toekomstplannen tot leven te wekken. Lichting Zuid wil toekomstplannen laten landen. Een plek laten veroveren in ons hart. Het project richt zich primair op kinderen van een jaar of 12. De kinderen die nu in groep 8 zitten, zijn in 2020 18 jaar en mogen die toekomst dan gaan vormgeven. Maar hoe ziet de regio er dan uit? Levendig en levenslustig? Zelfbewust? Klaar om technologie, zorg en cultuur tot een hoger plan te tillen?

Het Laagland
Het Laagland gevraagd om een voorstelling te schrijven, te regisseren en op de planken te brengen. Natuurlijk zeiden we volmondig JA, want het thema past als een handschoen bij onze missie. Wij willen kinderen aanmoedigen te ontdekken wie ze zijn, wat ze doen en waar ze voor willen gaan.

Pioniers, vaandeldragers en sponsoren
FutureXpress zou nooit toekomst hebben gehad zonder Limburg Economic Development (LED), Zuiderlicht, Provincie Limburg, Chemelot Campus, APG, DSM Nederland, Maastricht UMC+, Q-Park, Stichting FSI, SMPM/Veer doen ‘t, Oscar Chiaradia Publistrada, Schrijen-Lippertz, T36 Media en Philip Driessen Fotografie. En een groeiende zwerm particulieren.

Meer weten over Lichting Zuid ga naar www.lichtingzuid.nl

Cast & Crew
Regie: Lotte Lohrengel | Tekst: Annet Bremen | Spel: Christian Cadenbach & Hanneke Som | Vormgeving & kostuums: Jorine van Beek | Dramaturgie: Ludo Costongs | Techniek: Boris Stokman