Geen première voor Pippi Powerrrrr

Verplaatsing naar theaterseizoen 2022-2023

11-02-2021
Na een periode van hopen, meebewegen en duimen dat het toch nog zou kunnen, hebben we nu de lastige knoop doorgehakt: helaas gaat onze tourneevoorstelling 'Pippi Powerrrrr' dit seizoen niet meer in première. Op de theatervloer zetten we nu nog even alles op alles om deze energieke power-parel zorgvuldig te bewaren en vast te leggen. Op dit moment is het te onzeker of we binnen nu en twee maanden alsnog in première kunnen gaan en we gunnen deze mooie productie volle zalen. Daarom is besloten de voorstelling te verplaatsen naar het theaterseizoen 2022-2023.

Voor 'Pippi Powerrrrr' (8+) hadden we tot en met eind april 2021 een uitgebreide tournee gepland met ruim 70 voorstellingen in Nederland en België. Maar nu we weten dat de theaters zeker tot 1 maart gesloten zullen blijven, zien we geen kans om deze voorstelling alsnog in première te laten gaan. De voorstelling is op de vloer tot stand gekomen met inachtneming van alle coronamaatregelen, maar de onzekerheid of theaters in maart of april weer open mogen én de vraag voor hoeveel publiek dat dan zal zijn, heeft ons tot dit moeilijke besluit doen komen.  

Een soortgelijk scenario geldt helaas ook voor 'Wil je een snoepje?' (10+). Ook deze voorstelling kan in de huidige omstandigheden niet gespeeld worden. Hierbij maakten we al eerder de keuze om de repetities niet te laten starten in verband met de vele onzekerheden. Daarom wordt ook deze voorstelling verplaatst naar theaterseizoen 2022-2023.


Inez Derksen, artistiek directeur: “Met trots en bewondering ervaar ik de aanhoudende bevlogenheid en telkens toenemende noodzaak van alle Laaglandmakers en -spelers om te maken en te spelen. Ik herken het verlangen naar verbondenheid, de gretigheid om ons publiek te willen zien en horen, te willen bemoedigen én blij maken. Juist nu. Het is die levendige uitwisseling, die ons zo kenmerkt, die nu spijtig genoeg niet mogelijk is." 

De voorstelling 'WOOSH' (1,5+) kwam juist wél tot zijn recht in een kleine publiekssetting, maar zou op tournee zijn tot begin maart 2021, waardoor alle speeldata nog binnen de lockdown vallen. Er is geen mogelijkheid om de voorstellingen voor de zomer nog in te halen. WOOSH! komt weer terug vanaf oktober 2021. 

Wat het huidig theaterseizoen betreft, laten we je zeker niet in de steek. Via het online platform 'Podiumkids Thuis' zijn heel veel familievoorstellingen uit ons rijke repertoire te bekijken. Naast de eerdere titels 'Vreemde Eend' (4+) en 'Joris & De Drakentemmers' (8+) komt daar aankomend weekend de kleuterhit-komedie 'Bezoek voor Beer' (4+) bij. Check al het aanbod van ons én onze collegagezelschappen via www.podiumkids.nl/thuis.