Gewoon Held gaat aan de haal met prestatiemaatschappij

Nieuwe familievoorstelling 'Gewoon Held'

07-12-2018
Op vrijdag 7 december gaat de nieuwe familievoorstelling Gewoon Held van theatergezelschap Het Laagland in première, in regie van Lennart Monaster. De voorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar gaat over vier superhelden die er helemaal klaar mee zijn. Weg met die hoge prestatielat. Ze willen alleen nog maar gewoon zijn. Een uitdagende missie met veel bravoure en verlegenheid.

In Gewoon Held gaan vier superhelden de uitdaging aan gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren en aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Als het viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. De superhelden gaan deze ‘mission impossible’ toch aan. In Gewoon Held beleef je een superavontuur vol herkenbare gedachten van de fantastische vier.

Prestatiedruk
De voorstelling is een nieuw stuk in de lijn van Joris & de Drakentemmers, die de Zapp Theaterprijswinnaar 2017 won. Lennart Monaster, regisseur van Gewoon Held: "Het zijn supertijden. Waarin superveel kan en superveel mag. En waarin we allemaal een soort superversie van onszelf moeten zijn om met de tijd mee te hollen. Maar wie houdt dat vol? Vriendschapsverzoeken, Cito-toetsen, multitasken, vliegen, paardrijden, vallen en weer doorgaan. En alles het liefst op het hoogste niveau. Onze lat komt in deze prestatiemaatschappij steeds hoger te liggen, en op steeds jongere leeftijd. Laatst hoorde ik van een meisje van 10 met een burn-out! Hoe krijgen we die lat omlaag? Dát antwoord vinden is een zoektocht waard en die gaan we met Gewoon Held aan, samen met vier superhelden die 'super' helemaal zat zijn.”

Na de première in Sittard-Geleen op vrijdag 7 december gaat Gewoon Held op tournee en speelt deze 31 keer in Nederland en België. Ook dingt de voorstelling mee voor de Zapp Theaterprijs 2018, hoewel die lat misschien best iets omlaag kan.

Cast & Crew
Concept & regie: Lennart Monaster, naar een idee van Inéz Derksen| Spel: Kiki van Aubel, Aafke Buringh, Gijs Nollen en Folmer Overdiep | Schrijfadvies: Benny Lindelauf | Dramaturgie: Ludo Costongs | Vormgeving: Douwe Hibma | Kostuums: Liesje Knobel | Lichtontwerp: Erik van Raalte| Muziek en geluidsontwerp: Kaveh Vares en Rutger Muller | Regie-assistentie: Silke van Kamp | Techniek: Roger Foxius en Davy den Dulk