Gezocht: Stagiair(e) hbo Productie-assistent

Vanaf februari 2019

18-12-2018
Zin in een mooie uitdaging op je vakgebied? Ben je gek op theater en evenementen? Werk je graag in een tof team, waarbij je begeleid wordt door een ervaren professional? Dan zoekt Het Laagland jou!

Het Laagland maakt eigenzinnig kwaliteitstheater vanuit Sittard en toert daarna door heel Nederland en België. Daarnaast speelt Het Laagland internationaal, zoals in New York, Ierland, Zwitserland en Frankrijk. De voorstellingen van Het Laagland spreken kinderen, jongeren en volwassenen aan en ze worden vaak bekroond met theaterprijzen. De volwassen acteurs zijn rasechte professionals met een grote dosis spelenergie. Het Laagland heeft ook een theaterwerkplaats Jong Laagland, waar ervaren theaterdocenten kinderen en jongeren theater leren maken en spelen.

Wat doe je?
Jij werkt aan alles mee wat met de productie van onze voorstellingen en projecten te maken heeft. Van het zoeken naar rekwisieten, maken van planningen, meehelpen opbouwen en alles wat spontaan op je bord komt. Je werkt mee aan het jongerenproject Theater na de Dam, assisteert bij de theaterwerkplaats Jong Laagland en zorgt ervoor dat alle overige projecten soepel verlopen.
Je draait volop mee in ons team. Daarom zal het onderstaande lijstje nooit volledig zijn.

 • Ondersteuning van de lopende producties zoals Gewoon Held, de Kleine Cowboy, Expeditie Peter Pan e.a.
 • Locatieondersteuning trailervoorstelling In het Zuiden ligt alles anders
 • Productionele ondersteuning jongerenproject Theater na de Dam
 • Planningen opstellen
 • Rekwisieten zoeken en halen
 • Ondersteuning van Jong Laagland op donderdagmiddag en -avond
 • (Mede) organiseren en begeleiden van theaterevenementen
 • Assisteren van de medewerkers van productie

Wat kun je al?

 • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je bent zelfstandig, flexibel en hebt een enthousiaste persoonlijkheid 
 • Je doet een hbo-opleiding in de richting Leisure & Events Management (of iets soortgelijks)
 • Affiniteit met het theater
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit

Stageopdracht
We zoeken bij voorkeur een tweede- of derdejaars stagiair(e). Jouw taken zijn divers; er komt van alles op je pad. Vanzelfsprekend luisteren we naar jouw specifieke interesses en leerdoelen en houden daar rekening mee. Het uitvoeren van een stage-opdracht of onderzoek behoort tot de mogelijkheden. Indien een onderzoek onderdeel is van je stage, zijn we vast en zeker in staat een goed onderwerp voor je te vinden.

Wat krijg je terug?
Je komt terecht in een informeel team, waar je meteen ‘one of the guys / girls’ bent. We helpen elkaar en behalen samen resultaten. Je gaat veel van je stage leren en je wordt goed begeleid door ervaren medewerkers van de afdeling productie. Je krijgt een stagevergoeding en je kunt onze eigen voorstellingen gratis bijwonen. Je werktijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 17:30 uur, op donderdag is dit van 13:00 uur tot 21:30 uur. Rondom een première of uitvoering van een project zal je in overleg, in een weekend of op een avond werken.

Reageren
Mail voor 14 januari 2019 je motivatie en je CV naar:  Het Laagland / Renske Meertens / renske@hetlaagland.nl  
Heb je vragen, dan kun je Renske Meertens mailen of bellen op 046 400 72 73. www.hetlaagland.nl