Gloednieuw familietheaterfestival PLUUSJ

Eerste editie op 25 februari 2024

07-02-2024
Op 25 februari aanstaande vindt in het Toon Hermans Theater te Sittard de eerste editie plaats van familietheaterfestival PLUUSJ. Deze toevoeging aan het rijke Limburgse jeugdtheaterlandschap is een initiatief van PLT in samenwerking met Het Laagland. Naast de vier prachtige voorstellingen die deze dag te bezoeken zijn worden er ook tal van leuke randactiviteiten georganiseerd. Het hele Toon Hermans Theater komt tot leven tijdens deze leukste zondag van het jaar.

Solange Paulissen - programmeur Jeugd & Familie PLT over het nieuwe familietheaterfestival: “Met PLUUSJ gaat een wens van mij in vervulling: een dag waarop het theater volledig in het teken staat van jeugdvoorstellingen. En wat is er mooier dan deze dag samen te organiseren met Het Laagland, huisgezelschap van het Toon Hermans Theater. Tijdens PLUUSJ kunnen gezinnen en families volop genieten van top voorstellingen van toonaangevende jeugdtheatergezelschappen, voornamelijk uit ‘ons’ Limburg. Hopelijk is met PLUUSJ een mooie, nieuwe traditie geboren die een lange toekomst tegemoet gaat en steeds verder zal uitgroeien tot een jeugdfestival waar heel Limburg trots op is.”

Tijdens deze eerste editie zijn er voorstellingen te zien van Het Laagland samen met SALLY dansgezelschap Maastricht, Hoge Fronten en het aan de Toneelacademie Maastricht afgestudeerde duo Judith Westbroek & Mijntje Pronk. Ook Jong Laagland is in huis en tekent voor een theatrale ontvangst van de bezoekers. Daarmee is het grootste deel van ons programma afkomstig uit Limburg. Afhankelijk van het aanbod willen we elke editie weer nieuwe Limburgse jeugdtheatergezelschappen voorstellen aan het PLUUSJ-publiek. In de grote zaal strijkt dit jaar Theater Terra neer. Zij staan bekend om prachtige familievoorstellingen op basis van bekende verhalen, waarmee ze prijzen zoals de Zilveren Krekel en diverse Musical Awards hebben gewonnen.

Simone Mager – algemeen directeur van Het Laagland vult aan: “Toen Solange met het idee van het festival kwam, waren we direct enthousiast. We hebben met Het Laagland eerder succesvolle familiedagen hier in het Toon Hermans Theater georganiseerd. Mooi dat in de samenwerking met PLT nu een nieuwe traditie wordt gestart waarmee het Limburgse jeugdaanbod verder op de kaart wordt gezet. Dat de naam PLUUSJ door Jantine Bindels is bedacht, maakt het voor ons compleet; zij en haar gezin zijn echte theater- én Laaglandfans. Hopelijk komen gezinnen, families en vrienden vanuit heel Zuid-Limburg naar deze eerste editie van PLUUSJ.”

PLUUSJ!

Samen met Het Laagland schreef PLT bij aanvang van het seizoen een prijsvraag uit: bedenk een naam voor ons gloednieuwe familietheaterfestival en win een mooie prijs voor de hele familie. Uit de honderden inzendingen die we ontvingen werd de naam PLUUSJ unaniem verkozen tot de klinkende winnaar. Jantine Bindels en haar gezin krijgen tijdens PLUUSJ! Een VIP-arrangement aangeboden! Maar ook jou zien we graag met je gezin op de allereerste editie van dit familietheaterfestival, vol voorstellingen en activiteiten van 4 tot 104 jaar.

Het programma van zondag 25 februari:

13:00 uur, De Grote Gele Graafmachine - Het Laagland [Laatste kaarten]

13:30 uur, de Stiltestormbaan - Hoge Fronten (Kids Only)

14:00 uur, Wie viert er vandaag hun verjaardag? - Judith Westbroek en Mijntje Pronk / Het Laagland

15:00 uur, Peter Pan - Theater Terra

15:30 uur, de Stiltestormbaan - Hoge Fronten

15:30 uur, Wie viert er vandaag hun verjaardag? - Judith Westbroek en Mijntje Pronk / Het Laagland

Voor de voorstellingen tijdens PLUUSJ heb je een kaartje nodig, de rest van de randactiviteiten is voor iedereen vrij toegankelijk.