Het Laagland en Opera Zuid maken samen jeugdtheateropera

Première 'De prins op het knappe paard' dinsdag 27 september 2016

03-06-2016
Het Laagland maakt samen met Opera Zuid de nieuwe jeugdtheateropera 'De prins op het knappe paard'. De première is op dinsdagavond 27 september 2016 en de voorstelling is voor kinderen en volwassenen van 8 tot 108 jaar.

Lennart Monaster, aanstormend regietalent van Het Laagland, neemt de regie van de gloednieuwe jeugdtheateropera ‘De prins op het knappe paard’ op zich en werkt daarbij nauw samen met jonge zangers en acteurs. De jeugdtheateropera gaat vanaf dinsdag 27 september a.s. toeren door Limburg en Noord-Brabant. Regisseur Lennart Monaster van Het Laagland vertelt: “Voor mij is dit een prachtig project, omdat het een brug slaat tussen opera en theater en we nieuwe vormen kunnen ontwikkelen. Het Laagland en Opera Zuid zijn een unieke combinatie. In dit stuk staat de liefde in sprookjes centraal. En dan vooral de kant die je normaal nooit te zien krijgt. Dat wat er mis gaat, waar de twijfel zit of de teleurstelling en dat ‘ze leefden nog en gelukkig’ zelfs voor sprookjesfiguren niet zo vanzelfsprekend is. Juist het feit dat het anders loopt dan volgens het boekje, maakt de liefde mooi en waardevol. De voorstelling wordt een pallet van wat de liefde allemaal te bieden heeft. En het zijn juist al die kleuren die de liefde mooi maken.”

De prins op het knappe paard
De voorstelling is een sprookjesachtige jeugdtheateropera over de liefde. Verliefd zijn…  zwijmelen en wegdromen. In sprookjes komt het altijd goed. En ze leefden nog lang en gelukkig! Maar misschien vindt Sneeuwwitje de Prins die haar wakker kust helemaal niet leuk. Of krijgt de Prins het maar benauwd van het idee dat hij haar moet zoenen. In deze jeugdtheateropera wordt de energieke, recht-voor-zijn-raap theaterstijl van Het Laagland gecombineerd met de romantische en uitbundige kippenvel-kwaliteit van Opera Zuid. ‘De prins op het knappe paard’ trapt op een originele manier aan tegen het mierzoete plaatje waar Disney ons van lijkt te willen overtuigen. Dit levert een modern sprookje op dat een luchtige spiegel voorhoudt en de liefde toont met alle mankementen die erbij horen. Aanstormend regietalent Lennart Monaster, bekend van de muzikale kleuterkomedie ‘Bezoek voor Beer’, stopt bekende sprookjesfiguren samen met barokmuziek, drie jonge zangers, net zo veel acteurs én vier muzikanten in een blender om zo tot deze nieuwe jeugdtheateropera voor de kleine zaal te komen.

Speeldata
De première van ‘De prins op het knappe paard’ is op dinsdag 27 september 2016. Het aantal vrije voorstellingen voor publiek is relatief klein. ‘De prins op het knappe paard’ toert met name als schoolvoorstelling door Zuid-, Midden- en Noord-Limburg en in Noord-Brabant. Houd onze webpagina over 'De Prins op het knappe paard' en onze Facebook-pagina in de gaten voor de speeldata bij jou in de buurt.