Karlijn Hamer zoekt talent voor Theater Na De Dam

Gezocht: Jonge acteer- of muziektalenten (12 t/m 18) voor een gedenkwaardige theaterproductie!

28-01-2020
Tijdens Theater Na De Dam maakt Het Laagland traditiegetrouw op de avond van de Nationale Dodenherdenking een bijzondere locatietheatervoorstelling, waarvoor wij op zoek zijn naar ca. 6 jonge spelers. Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud, en wil jij 6 dagen én enkele avonden werken met een professionele regisseur aan een gedenkwaardige, bijzondere theaterproductie op 4 mei? Dan zoeken we jou! Op een muzikale manier zullen we een prachtverhaal vertellen. Ervaring maakt niet uit!

Theater Na De Dam is een landelijk initiatief dat al 10 jaar lang respect afdwingt. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Gelijktijdig spelen meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Wat ga je doen?
Dit jaar maakt regisseur Karlijn Hamer de voorstelling met als thema 'Vrijheid?'  We gaan in gesprek met de kinderen van donkere Amerikaanse soldaten die Limburg kwamen bevrijden in 1944. De donkere soldaten waren de eerste gekleurde mensen die de Limburgers ooit zagen. Sommige soldaten hebben hier kinderen verwekt tijdens de bevrijding en deze kinderen groeide vaak als enige zwarte kinderen op in het witte Limburg. Wij zullen hun verhaal vertellen: Hoe was het om als donker kindje zonder vader in Limburg op te groeien? En hoe is het nu om op welke manier dan ook anders te zijn in Limburg? Wordt er nog gediscrimineerd? Hoe vrij zijn we eigenlijk?

In de meivakantie werk je een hele week samen met regisseur Karlijn Hamer om je hierin te verdiepen. Samen met elkaar zoeken we een muzikale manier om deze verhalen te vertellen. De voorstelling voeren we uit op maandag 4 mei na de Nationale Dodenherdenking in Sittard.

Je repeteert bij Het Laagland in Schouwburg De Domijnen Sittard én op locatie. Deze is nu nog niet bekend, maar zal wel in Sittard zijn.

Wat verwachten we van je?
Deelname is helemaal gratis. Er zijn wel een paar wensen waaraan je moet voldoen om mee te kunnen doen:

* Je moet beschikbaar zijn op de volgende data:
- maandagavonden 6 april & 20 april (19:00-21:30)
- dinsdagavond 21 april
- zondag 25 april (hele dag > jongerenbijeenkomst alle Theater Na De Dam voorstellingen in Amsterdam!)
- dinsdag 28 april, woensdag 29 april, donderdag 30 april, vrijdag 1 mei, zaterdag 2 mei en zondag 3 mei. Repetitietijden kunnen per dag wisselen, maar zijn in principe overdag. Enkel op zondag 3 mei zal er ook in de avond een proefvoorstelling gegeven worden.
- zaterdag 4 mei vanaf de middag beschikbaar (+ avondvoorstelling om 21:00 uur)

Aanmelden
De aanmelding is gesloten.