Kind-presentatoren gezocht voor speciale film over muziek

Word jij onze presentator?

31-03-2021
Samen met philharmonie zuidnederland zoeken wij kinderen van 9 t/m 12 jaar die co-presentator willen zijn in een speciale film over muziek. Samen met presentatoren Myrthe Huber en Marcos Valster da Costa Ferreira en met musici uit het orkest gaan kinderen op onderzoek uit! Want wat is dat eigenlijk, een orkest? En waarom zijn er zoveel violen? Aanmelden kan tot en met 11 april.

Oproep voor kinderen van 9-12 jaar

Een orkest, wat is dat eigenlijk? Waarom zijn er zoveel violen? Hoe werken die instrumenten nu precies? Wij gaan op onderzoek uit in een reeks filmpjes. Hopelijk samen met jou want we zoeken een co-presentator! Heb jij een vraag over een instrument, speel je zelf een instrument of vind je het leuk om mee te doen in een film? Meld je dan nu aan via de speciale inschrijfpagina. Check zéker ook nog even de voorwaarden op diezelfde pagina. 


Samenwerking philharmonie zuidnederland en Het Laagland
In de afgelopen jaren werkten philharmonie zuidnederland en Het Laagland succesvol samen (familieconcerten Limburgse Kerst en Assepoesters Assepesters). Nu slaan beide gezelschappen de handen ineen om een film voor kinderen te maken, over muziek en instrumenten. In de film is de nieuwsgierigheid van kinderen leidend en de verwondering over muziek is de kern. Samen met presentatoren én met musici uit het orkest gaan kinderen onderzoeken hoe instrumenten nu precies werken en ervaren ze de magie van muziek. In het najaar wordt de film gelanceerd.