Nieuwe matchmakers van start

Team Het Laagland versterkt met twee matchmakers

01-12-2020
Vanaf 1 december starten bij Het Laagland twee nieuwe matchmakers, Elvira Goblet-Johannes en Elise de Ruiter. De functie van matchmaker is nieuw bij het theatergezelschap en is bedoeld om de maatschappelijke werking in de eigen provincie verder uit te bouwen en zo een sociaal meer inclusief publiek te bereiken. “Door twee nieuwe matchmakers aan te trekken kunnen we met deze ambitie serieus aan de slag,” aldus algemeen directeur Simone Mager.

Elvira Goblet-Johannes

Elvira Goblet-Johannes (rechts op de foto) is in haar carrière voornamelijk actief geweest in het sociale domein bij diverse welzijns- en onderwijsinstellingen. De afgelopen tien jaar heeft ze gewerkt bij CODE043, een jongerenorganisatie voor, door en met jongeren. “Ik heb superveel zin om te starten bij Het Laagland. De bekende spreuk van Pippi Langkous – ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan – past bij mij,” vertelt Elvira. “Werken in de theatersector is nieuw voor mij, dit heb ik nog nooit gedaan. Maar de verbinding leggen met het sociale domein is iets waar ik veel ervaring in heb. Dat neem ik mee en van daaruit hoop ik mooie connecties te maken, zodat nog meer mensen mogen en kunnen genieten van theater.”

Elise de Ruiter

Voor Elise de Ruiter (links op de foto) is het theater bekender terrein, na een studie Nederlands is zij naar de Amsterdamse Theater Academie gegaan. Inmiddels is ze expert op het gebied van cultuurparticipatie. Ze heeft jaren in de randstad gewerkt, onder andere in Den Haag bij Culturalis en ze heeft Theater de Vaillant in de Haagse Schilderswijk mee opgezet. Ze is in die tijd haar eigen bureau Liesje Doet gestart, waarmee ze culturele projecten met een maatschappelijk doel verwezenlijkt. Een paar jaar geleden is ze met haar gezin verhuisd naar het zuiden, waar ze direct haar plek bij Tout Maastricht en later bij Kumulus heeft verworven. Hier heeft ze recent ‘Cultuurmakers’ mede ontwikkeld, een nieuw platform voor cultuurparticatie in Maastricht. Elise verheugt zich op haar nieuwe rol: “mijn motto is: live, love, laugh and leave a legacy. En dat is precies wat ik graag bij Het Laagland wil gaan doen, ik hoop dat ik verandering kan brengen. Want we willen inclusief werken en theater voor iedereen bereikbaar maken. Het Laagland maakt theater waar je van groeit. Ik laat graag iedereen meegroeien.”

Simone Mager kijkt uit naar de samenwerking met Elvira en Elise. “Deze matchmakers gaan ons team versterken in onze ambitie nog meer aansluiting te vinden bij het maatschappelijke veld en het aanspreken van nieuwe doelgroepen. Ze brengen allebei hun eigen expertise, netwerk en kennis mee en ik verheug me op de nieuwe projecten en ontmoetingen die dit gaat opleveren.”