PIPPIPOWERRRRR in the picture

Na De Limburger volgt L1, Theaterkrant en NRC

01-02-2023

Twee weken geleden verscheen er een artikel in De Limburger over de 8+ voorstelling PIPPIPOWERRRRR. Daarin kwamen regisseur Inez Derksen en actrices Kiki van Aubel en Nina-Elisa Euson aan het woord en vertelden zij over de essentie van de voorstelling, hoe je je eigen powerrrrr kunt vinden en hoe je trouw blijft aan jezelf. Het drietal verscheen die week ook in een reportage van L1, waarin ze nog verder ingaan op hoe ze aan de slag gingen met het onderwerp van de voorstelling om zo dicht mogelijk bij zichzelf te komen. Het interview is te bekijken op de website van 1limburg

Tijdens de première van de voorstelling op 21 januari zaten recensenten Sander Janssens, namens Theaterkrant, en Marijn Lems, namens NRC, in de zaal. Sander Janssens was gecharmeerd van het empowerment dat de voorstelling met zich meebrengt: 

"PIPPIPOWERRRRR is een energieke en aanstekelijke montagevoorstelling vol achtplussers-empowerment. De vijf spelers gieten hun persoonlijke ervaringen met (het overwinnen van) angst en onzekerheid in stoer (want op momenten ook kwetsbaar) in your face-theater."

Marijn Lems ging vooral op in de grote verbeeldingskracht van de voorstelling: 

"De grote kracht van PIPPIPOWERRRRR zit hem in de energie en verbeeldingskracht van de individuele scènes, die het sterkst zijn als ze enige kwetsbaarheid toelaten."

Het stuk van Sander Janssens is te lezen via de website van Theaterkrant. Het stuk van Marijn Lems vind je via de website van NRC