ROBIN HOOD het land in

Start tournee rebelse familievoorstelling 'ROBIN HOOD'.

27-01-2014
De opvolger van theatersuccessen als Ronja de Roversdochter, Het Oneindige Verhaal en KING A is een feit. In 2014 gaan de helden van Het Laagland op een gloednieuwe muzikale theatertocht door heel Nederland en België. Het verhaal van de befaamde vrijbuiter is door Inèz Derksen als inspiratie gebruikt om een stoere productie voor iedereen van 8 – 108 jaar te maken die zich focust op vijf angsthazen die eigenlijk allemaal een held willen zijn. Op zondag 16 februari om 15.00 uur gaat onze grootst reizende productie van dit jaar in première in Theater Heerlen en is daarna t/m eind mei in de theaters te zien.

ROBIN HOOD – Vandaag kunnen we helden zijn 

 
Inèz Derksen, al 13 jaar één van de helden van Het Laagland, weet als geen ander hoe ze met klassieke verhalen moet omgaan. Ze brengt ze met een flinke, lekker eigenwijze twist tot leven op het podium en wél op zo’n manier dat ze jong én oud troost en inspiratie kunnen bieden in de dagelijkse werkelijkheid. Zo ook met dit verhaal.

In ‘ROBIN HOOD – Vandaag kunnen we helden zijn’ ligt de focus juist niet op de klassieke held die de strijd aangaat met de sheriff, maar op vijf - op het eerste oog - doodnormale mensen, allen werkzaam in het avontuurlijke ROBIN HOOD pretpark. Vier van hen lijden onder het juk van grote baas Bink. Bink beslist dat er een ROBIN HOOD show in het park moet worden opgevoerd, en lijkt er een handje van te hebben de verhoudingen in het stuk ook in het echte leven te gebruiken én misbruiken. Ieders hart voor rechtvaardigheid wordt behoorlijk op de proef gesteld. Bewapend met ruige gitaren en dampende beats speelt en zingt het pretparkteam het publiek ongekende moed in. Maar kunnen ze ook dapper zijn zonder zich achter een held te verschuilen? Op eigen kracht? En het opnemen voor hun naasten? Dát is pas een avontuur.

Speeldata
Voor de première op 16 februari zijn nog een beperkt aantal kaarten beschik baar via www.parkstadlimburgtheaters.nl, dus wees er snel bij, want op = op. Na de première speelt de voorstelling nog in een dertigtal andere theaters. Bekijk hier de complete speellijst en alle andere info over de voorstelling.

Cast & Crew
Concept & regie: Inèz Derksen | Tekst: Daphne de Bruin | Spel, muziek & zang: Kim Berkenhagen, Lennart Monaster, Gijs Nollen, Judith Noyons & Folmer Overdiep | Vormgeving: Bas Zuyderland | Kostuums: Jorine van Beek | Zangcoaching: Marlou Obers| Regie-Assistentie: Esther Schouten | Dramaturgie: Ludo Costongs | Muzikale leiding: Joost Steltenpool | Lichtontwerp: Roland de Jong