Sollicitatietermijn gesloten / Vacature: Matchmaker Het Laagland

Het Laagland zoekt 1 of 2 matchmaker(s) / Sollicitatietermijn gesloten

09-07-2020
Wij zoeken een verbinder en bruggenbouwer in het sociale domein.

Het Laagland zoekt 1 of 2 matchmaker(s)
nieuwe functie van verbinder in het sociale domein
1 tot 1,2 fte beschikbaar per sept/okt

Over Het Laagland

Het Laagland maakt als professioneel jeugdtheatergezelschap vanuit thuisbasis Sittard-Geleen al twintig jaar theater waar je van groeit. Onze voorstellingen staan in theaterzalen door heel Nederland en tot ver daarbuiten. In Limburg spelen we buiten de professionele podia ook op locatie, in de klas, de gymzaal of in onze eigen mobiele theatertrailer. We moedigen kinderen én volwassen aan hun eigen drijfveren te ontdekken en op de eigen veerkracht te vertrouwen. Onze missie is inclusief: we gunnen ieder kind, ieder mens de ervaring dat je ertoe doet en dat je gezien en gehoord wordt zoals je bent. Het Laagland wordt structureel ondersteund door het ministerie van OCW en de Provincie Limburg. Ons gezelschap past de codes diversiteit & inclusie, fair practice en cultural governance actief toe.

Onze ambitie
We hebben de ambitie om onze maatschappelijke werking in de eigen provincie verder uit te bouwen en zo een sociaal meer inclusief publiek te bereiken. Dit doen we via verschillende programmalijnen zoals Laagland Mobiel. Deze lijn bestaat uit mobiele voorstellingen gebaseerd op een persoonlijke ervaring van makers met actuele thema’s als (trans)gender-identiteit, roots en opgroeien in armoede, die gespeeld kunnen worden op school of in een buurthuis. Ander voorbeeld is WijkZone, een social art project waarin participatie met buurtbewoners centraal staat. Daarnaast zien we kansen een meer divers publiek aan te spreken door bestaande programma’s aan te bieden voor nieuwe doelgroepen: onze peutervoorstellingen zijn door hun eenvoud en niet-taligheid wellicht ook geschikt voor dementerenden of jongvolwassenen met een geestelijke ontwikkelingsachterstand.

Over de functie
Onze ambitie is breed en veelzijdig. Vandaar dat we 1 fulltime of 2 parttime matchmaker(s) zoeken die samen met ons deze maatschappelijke doelstelling waar weten te maken. Je zal veel op pad zijn en zeker niet iedere dag op kantoor in Sittard werken. Iedereen is welkom om te solliciteren, maar heel graag nodigen we toekomstige collega’s uit die vanuit hun eigen bi-culturele achtergrond het belang van een inclusieve samenleving kennen en ons hierin ook intern verder laten groeien. Intern vorm je een belangrijke schakel tussen de artistieke en zakelijke kant van ons gezelschap en heb je een rechtstreekse lijn met de collega’s van educatie, marketing en productie.

Functie-eisen
Herken jij jezelf in de onderstaande competenties? Dan ben jij de bruggenbouwer naar wie wij op zoek zijn.

  • De functie van matchmaker is nieuw binnen Het Laagland. Daarom zoeken we zelfstandige collega’s die absoluut van samenwerken houden, maar ook graag zélf het wiel uitvinden. We hebben geen blauwdruk voor je klaarliggen, die mag je zelf maken.
  • We zoeken mensen die bestaande programma’s met succes koppelen aan nieuwe doelgroepen en relevante nieuwe initiatieven kunnen bedenken én uitvoeren.
  • Het heeft grote voorkeur als je een netwerk hebt - of dat kunt aanleggen - in het sociale domein en/of onderwijs (ook zeker in Noord- en Midden-Limburg) en dat hierin mensen met verschillende culturele achtergronden vertegenwoordigd zijn.
  • Je kunt jouw communicatie goed afstemmen op het beoogde publiek en hierdoor weet je de connectie met uiteenlopende doelgroepen prima te maken.

Over ons team
Het Laagland is een open organisatie zonder al te veel hiërarchie waar we graag ieders talent volledig tot zijn recht laten komen. Ons vaste team van negen collega’s is professioneel, enthousiast en gericht op samenwerking. Je bent bij ons in goed gezelschap. We lunchen dagelijks samen in de Laagland-huiskamer en stagiaires nemen we net zo serieus als onze regisseurs.

Beloning
De rol van matchmaker is ingeschaald in schaal 7 van de cao Toneel en Dans (bruto bandbreedte afhankelijk van leeftijd en ervaring € 2.562 tot € 4.004 bij een fulltime contract). We bieden een contract voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging als blijkt dat we een match hebben.

Solliciteer nu!
We ontvangen graag een motivatiebrief waarin je ingaat op de volgende vragen (een cv is in deze fase dus nog niet nodig):

  • Wat is jouw ervaring met het verbinden van mensen, onderling of aan projecten en diensten?
  • Op welke ervaring of duurzaam gelegde relatie ben je het meest trots?
  • Met welke aanvullende eigenschap en kwaliteit kom jij ons versterken?
  • Met welk netwerk ga je ons verrijken?
  • Welk aspect van deze vacature maakt dat je denkt: dit is mijn nieuwe baan!

Vermeld in je mail je naam en telefoonnummer. Geef ook aan of je een fulltime contract ambieert of dat je in bent voor een parttime baan en hoeveel dagen je dan idealiter zou willen werken.

Stuur je brief voor 20 augustus aanstaande naar sollicitatie@hetlaagland.nl onder vermelding van ‘matchmaker’. Tot 16 juli en na 17 augustus kan je op dit adres ook terecht met eventuele vragen, tussentijds is Het Laagland met zomerstop. Uiterlijk 22 augustus hoor je of je uitgenodigd wordt voor een 1e kennismaking op do 27 augustus (avond) of vr 28 augustus (middag).

Foto: Tycho Merijn/Vreemde Eend (SALLY Dansgezelschap Maastricht & Het Laagland)