Sprookjesachtige theateropera 'De Prins op het knappe Paard´

Opera Zuid en Het Laagland produceren samen de nieuwe jeugdtheateropera

23-08-2016
Opera Zuid en Het Laagland produceren samen de nieuwe jeugdtheateropera 'De prins op het knappe paard' voor kinderen en volwassen van 8 tot 108 jaar. De voorstelling, die gaat over de liefde, baseert zich op bekende sprookjes en rekent op een originele manier af met het mierzoete plaatje ‘prins vindt prinses’. De première is op dinsdag 27 september 2016 om 19.30 uur in Schouwburg De Domijnen in Sittard.

De regie van de nieuwe jeugdtheateropera ‘De prins op het knappe paard’ is in handen van aanstormend regietalent Lennart Monaster. Hij stopt bekende sprookjesfiguren en barokmuziek, samen met drie jonge zangers, evenveel acteurs en vier muzikanten, in een blender. Het resultaat is een sprookjesachtige voorstelling, die een bijzondere combinatie is van opera en theater. Laagland-regisseur Lennart Monaster: “Voor mij is dit een prachtig project, waarin de liefde in sprookjes centraal staat. En dan vooral de kant die je normaal nooit te zien krijgt. Dat wat er mis gaat, waar de twijfel zit of de onzekerheden. En dat ‘ze leefden nog en gelukkig’ zelfs voor sprookjesfiguren lang niet zo vanzelfsprekend is. De voorstelling wordt een palet van wat de liefde allemaal te bieden heeft. En het zijn al die kleuren bij elkaar die de liefde mooi maken.”

Exclusief
‘De prins op het knappe paard’ is exclusief te zien in Zuid-Limburg voor iedereen van 8 tot 108 jaar tijdens vier voorstellingen: op 24 en 27 september en 18 november in Sittard en op 26 oktober tijdens Festival Jong in Maastricht. Daarnaast is cultuureducatie voor de groepen 6 t/m 8 van de basisscholen een belangrijk doel van deze productie. De voorstelling speelt meer dan tien keer voor basisscholen in Maastricht, Sittard en Tilburg in combinatie met een groot aantal workshops. Een andere belangrijke pijler is talentontwikkeling van de cast. Jong, net afgestudeerd talent krijgt de kans zich in deze productie te ontwikkelen als zanger, muzikant of acteur.

Over ‘De prins op het knappe paard’
Verliefd zijn… zwijmelen en wegdromen. In sprookjes komt het altijd goed. En ze leefden nog lang en gelukkig! Echt waar? Altijd rozengeur en maneschijn? Alsof prinsen en prinsessen nooit ruzie maken! In de jeugdtheateropera wordt de energieke, recht-voor-zijn-raap theaterstijl van Het Laagland gecombineerd met de romantische en uitbundige kippenvel-kwaliteit van Opera Zuid. ‘De prins op het knappe paard’ trapt op een originele manier aan tegen het mierzoete plaatje waar Disney ons van lijkt te willen overtuigen. Dit levert een modern sprookje op dat een luchtige spiegel voorhoudt en de liefde toont met alle mankementen die erbij horen.