Theater kijken...zo doe je dat!

Het Laagland maakt filmpje over gedragsregels in het theater

28-06-2018
Deze maand lanceerde Het Laagland een filmpje met twee 6-jarigen in de hoofdrol. Belle & Juul weten als geen ander hoe je je in het theater moet gedragen. Deze 'theaterkijkcode', vooral bedoeld voor kinderen die voor het eerst naar het theater gaan, onderging een golf van enthousiaste reacties op social media.

In zes dagen tijd 35 keer gedeeld en 1000 keer bekeken op YouTube. Enthousiaste reacties van zowel het publiek, de theaters als andere culturele instellingen én vakmensen uit heel Nederland, die het filmpje willen gebruiken. Belle en Juul zijn met 'Theater kijken, zó doe je dat' een ware hit. 

Educatiemedewerker Mirjam Stam ontwikkelde samen met actrice/theatermaker Kiki van Aubel voor Het Laagland een theaterkijkcode, aanvankelijk bedoeld voor scholen ter voorbereiding op het bezoek aan een Laaglandvoorstelling voor groep 1 t/m 4. Het filmpje bekijkt zo'n eerste theaterbezoek door de ogen van twee 6-jarigen. Wat is theater nou precies en wat gebeurt er in zo'n zaal? Wat is het verschil met een bioscoop en wat mag je niet, maar vooral wél doen in een theater? 

Bekijk hieronder het resultaat. Als volwassene kan het zeker geen kwaad om het ook nog eens goed te bekijken ;-)

Let op: dit filmpje mag gedeeld worden op websites. Vermeld er wél even bij dat het een filmpje is van Het Laagland.
Het is niet toegestaan om in het filmpje andere namen en logo's te monteren. Wil je het originele filmbestand om te gebruiken in een mailing of voor een ander doeleinde, neem dan even contact op met Mirjam Stam.