Theatergezelschappen in actie voor kinderen in Gaza

21-02-2024

Helaas groeien overal ter wereld kinderen op in oorlogsgebieden. Ook in Gaza hebben kinderen dagelijks te maken met honger en geweld. Hoe bijzonder dat midden in deze chaos theatermakers Rafat Alaydi en Mohammed Hissi van Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions) nog steeds samen met kinderen theater maken. Tijdens workshops komen kinderen en jongeren zelf aan het woord. Ze spelen, lachen en steunen elkaar. Zo ontstaat een plek waar verdriet, verlies en angst kan worden gedeeld, maar waar kinderen ook kunnen ontspannen en zich weer even kind mogen voelen.

Rafat en Mohammed hebben al veel langer relaties met het Nederlandse jeugdtheater. Samen met 62 theater-, dans-, opera- en muziekgezelschappen uit heel Nederland wil Het Laagland ervoor zorgen dat zij hun waardevolle werk kunnen voortzetten. Deze week start daarom een veelvoud aan acties om deze Palestijnse collega’s te ondersteunen. Het Laagland doneert, net als eerder voor de actie 555 voor Oekraïne, de volledige opbrengst van de voorstellingen van VO-LU-ME, De Grote Gele Graafmachine (samen met SALLY Dansgezelschap Maastricht) en Help, Helikopterouders! die op 25 februari te zien zijn aan deze actie. Inez Derksen (artistiek directeur Het Laagland): “Dat er theatercollega’s zijn die onder zulke barre omstandigheden toch nog theater weten in te zetten als middel van troost en kracht voor kinderen en jongeren, dat verdient de grootste support!”

Wil jij Rafat en Mohammed ook ondersteunen? Via deze betaallink kun je rechtstreeks een bedrag naar keuze doneren aan Stichting JJ Theatre Days.