Theaterontmoeting 2019 strijkt neer in Venlo

Zomereditie op 29 & 30 juni

17-05-2019
De Theaterontmoeting, het workshopweekend voor toneelspelende jongeren van 12 t/m 18 jaar, strijkt op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 neer in Boshut Miquel Pro te Venlo. De tiende editie van het evenement, dat georganiseerd wordt door Het Laagland uit Sittard en Theaterschool Kumulus Maastricht, krijgt daarmee voor het eerst een zomerse ‘into-the-woods’ editie.

Foto: Jean-Jacques Spuisers
Tijdens het weekend, in de bosrijke omgeving van Boshut Miquel Pro te Venlo, krijgen max. 40 jongeren verschillende acteer- en theaterworkshops voorgeschoteld inclusief overnachting, ontbijt, lunch en barbecue. Op zaterdag 29 juni leren jongeren alles over improviseren, het schrijven van een toneeltekst en is er een workshop dramaturgie, die je leert hoe je het beste materiaal kunt verzamelen om je eigen stuk te maken. Alle dingen die men zaterdag leert, neemt men zondag 30 juni mee op een echte 'maakdag', waar je met je collega’s én drie professionele regisseurs toe werkt naar een kleine groepsperformance voor je mededeelnemers. De workshopdocenten en tevens professionele theatermakers van 2019 zijn Lennart Monaster, Saskia de Haas, Anneliese Billen, Els Roobroeck, Arjan Gebraad en Romy Roelofsen.

Tiende editie
Al sinds 2010 is de Theaterontmoeting een begrip voor Limburgse jongeren. Of je nu bij een toneelvereniging speelt of bij een jeugdtheaterschool; iedereen tussen de 12 en 18 jaar is welkom. Dit jaar hebben Het Laagland uit Sittard en Kumulus uit Maastricht gekozen voor Venlo. De Theaterontmoeting wordt georganiseerd met steun van de Provincie Limburg. Inschrijven (90 euro, all-inclusive) kan via deze pagina.