TheaterTreffen 2 juni

Masterclass door Studio Figur

16-05-2024
Tijdens Theatertreffen gaan actieve theaterspelers tussen de 15 en 20 jaar aan de slag met uiteenlopende onderwerpen zoals tekstbeheersing, auditietraining en poppentheater. Iedere masterclass wordt gegeven door een theaterprofessional (zoals een theatermaker, acteur of regisseur) en is dé kans om andere theaterliefhebbers te ontmoeten en te leren van elkaar! Wij organiseren Theatertreffen samen met Theaterschool de Zuiderlingen en jongerenplatform Wiek. Op 2 juni kun je je inschrijven voor een masterclass door Noufri Bachdim en Pluck Venema van Studio Figur.

Studio Figur, opgericht door artistiek leiders Noufri Bachdim en Pluck Venema, maakt poëtisch en zintuiglijk figurentheater. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, en muziek worden nieuwe verhalen verteld over actuele kwesties. Die verhalen gieten de theatermakers in de vorm van voorstellingen, films en installaties die voor kinderen en volwassenen worden gespeeld.

In de workshop op 2 juni laten Noufri en Pluck je zien hoe je zonder woorden verhalen kunt vertellen en wat daarvan de impact is op je publiek. De verhalen worden verteld door 'dode' objecten die je samen met de theatermakers tot leven gaat wekken. Daarbij maak je gebruik van de basisprincipes van het poppenspel. Deze masterclass vindt plaats in het Toon Hermans Theater op zondag 2 juni en duurt van 10:00 tot 13:00 uur.

Aanmelden kan via de website van Theaterschool de Zuiderlingen. Spelers van Jong Laagland, de Zuiderlingen en Wiek betalen € 10,-, alle andere geïnteresseerden € 15,-.