VIA ZUID heeft een nieuwe Talentenmaker

De Raad van Toezicht van Stichting VIA ZUID heeft Jackie Smeets per 1 juni 2015 benoemd tot talentmakelaar.

20-05-2015
De Raad van Toezicht van Stichting VIA ZUID heeft Jackie Smeets per 1 juni 2015 benoemd tot talentmakelaar. VIA ZUID ziet in Jackie Smeets de persoon die in staat is om jong podiumtalent - op gebied van theater, dans en performancekunst - te verbinden met partners binnen én buiten de culturele infrastructuur. Zij wordt daarin ondersteund door Karin van Leeuwen, die onder meer de zakelijke en financieel-organisatorische zaken onder haar hoede neemt.

Met deze aanstelling is de continuïteit gewaarborgd van het vierjarige provinciale pilot-initiatief VIA ZUID, dat in haar ambitie en werkwijze op het gebied van jongtalent-ontwikkeling uniek is in Nederland.

Jackie Smeets heeft haar sporen in het Limburgse theaterlandschap verdiend. Vanuit haar journalistiek-communicatieve achtergrond is zij ruim een decennium een van de drijvende krachten achter theater- en kunstproducten, die (jonge) makers, publiek, landschap en erfgoed met elkaar verweeft. Haar netwerk strekt zich uit over heel Limburg en ver daarbuiten. Bovendien is ze goed op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen op het terrein van top-talentontwikkeling.

Karin van Leeuwen was jarenlang zakelijk directeur van productiehuis het Huis van Bourgondi├ź en daarna actief als adviseur en coach. Op grond van die ervaring is zij de ideale (zakelijke) sparringpartner aan de zijde van de talentmakelaar.

De Raad van Toezicht is zeer verheugd met de benoeming van dit ervaren en betrokken duo. Zij heeft er het volste vertrouwen in dat het werk voor toptalenten in de podiumkunsten krachtig doorgezet wordt in en vanuit Limburg.


De Raad van Toezicht van VIA ZUID

Inez Derksen, Het Laagland Sittard
Marcel 't Sas, Toneelgroep Maastricht
Rocco Malherbe, Cultura Nova Heerlen
Peggy Olislaegers, Nederlandse Dansdagen Maastricht
Leo Swinkels, voorzitter, Toneelacademie Maastricht