'Vreemde Eend' online in de kerstvakantie

Geannuleerde dansvoorstelling toch te zien via Podiumkids Thuis

18-12-2020
Het Laagland en SALLY Dansgezelschap Maastricht bieden hun gezamenlijke voorstelling Vreemde Eend (4+) online aan via Podiumkids Thuis vanaf vrijdag 18 december. Op deze manier kan het publiek in de kerstvakantie alsnog deze voorstelling, waarvan de tournee deze herfst gedeeltelijk is geannuleerd, bekijken vanuit thuis.

Podiumkids Thuis
Vreemde Eend is te zien op het nieuwe online platform van Podiumkids, dat start vanaf de kerstvakantie. Op ‘Podiumkids Thuis’ is het aanbod van digitale registraties van diverse professionele jeugdgezelschappen gebundeld en kunnen familievoorstellingen vanaf verschillende leeftijden on demand thuis worden bekeken. De voorstellingen worden aangeboden voor een prijs van € 2,99 op Podiumkids.nl/thuis

Online kerstspecial
Dat Vreemde Eend nu al online te zien is, is uniek. Het Laagland en SALLY Dansgezelschap Maastricht willen graag het publiek, dat de voorstellingen wegens annuleringen in de herfst heeft moeten missen, de gelegenheid bieden in de kerstvakantie met het gezin thuis te genieten. De speelse mix van dans en theater ging in 2019 in première. Wegens succes werd de voorstelling verlengd in het najaar van 2020 en speelde sinds oktober opnieuw in de Nederlandse theaters. De tournee kon vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet worden afgemaakt. Vreemde Eend blijft de hele kerstvakantie als theaterregistratie online beschikbaar via Podiumkids Thuis.

Buuf & Buur
In Vreemde Eend komen we terecht in de straat van Buuf en Buur, waar alles netjes, rustig en onder controle is. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Maar de vraag is: wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

De 50-minuten durende voorstelling is er voor iedereen van 4 tot 104 jaar en is geregisseerd en gechoreografeerd door Stefan Ernst en Inez Derksen. De cast van de voorstelling die te zien is in de kerstvakantie bestaat uit Patrizio Bucci, Aafke Buringh & Gijs Nollen.

Joris & De Drakentemmers
Behalve Vreemde Eend biedt Het Laagland ook Joris & De Drakentemmers (8+) als online registratie op Podiumkids Thuis. Deze voorstelling uit 2016 over moed en op jezelf vertrouwen won de ZAPP Theater prijs. Een aanrader voor iedereen die wel een extra dosis doorzettingsvermogen kan gebruiken. Joris & De Drakentemmers is geregisseerd door Inez Derksen en wordt gespeeld door Joris Erwich, Karlijn Hamer, Lennart Monaster, Gijs Nollen en Folmer Overdiep.