Wij kunnen vliegen

Blog van Inèz Derksen, regisseur en artistiek leider

19-02-2015
Elke dag van deze repetitieperiode daagt Peter Pan me uit: 'Kom op, Derksen, niet wachten tot je het zeker weet, maak gewoon een keuze: DOE! Niet gaan voor de veiligheid en vooral niet pleasen, laat het maar ongemakkelijk worden, ga de confrontatie maar aan: DURF! En je vooral niet verschuilen achter je vakvrouwschap of vooraf willen weten waar je uitkomt: SPRING!'

Jahaa...Lekker makkelijk. Irritant k**joch. Met z'n onweerstaanbare mateloosheid, z'n aanstekelijke speelsheid, z'n verleidelijke zinnelijkheid. Om knettergek van te worden. Iedere dag weer.

Ik ga nog eens mee op expeditie! Niet dat die brave, verantwoordelijke Wendy in mij niet wil. Ze wil niets liever dan ontspannen, dan los, dan gáán. Maar ja, dat willen we allemaal wel... En daarbij, je kan nog wel willen, maar HOE dan?!

Maar nu -met de horizon in zicht - wil ik wel toegeven dat ik zo blij ben dat ik Pan's uitdaging ben aangegaan en dat ik vooral het gevecht met mijn eigen angstige koppigheid en weerstand heb opgegeven. In ruil daarvoor leidde Pan zijn grillige weg met alle zijsporen en omwegen naar mijn verloren schat.

Ik was het vergeten, maar nu herinner ik me het weer. Met een aanloop en een beetje vertrouwen, geloof ik dat ik het zeker weet. Ik kan vliegen...

Wij kunnen VLIEGEN!