WinterZone nieuwe theaterroute in Sittard

Theater 4-daagse voert langs bijzondere plekken in Sittard

03-10-2018
Alles komt voorbij tijdens WinterZone, een nieuw initiatief van Het Laagland, Gemeente Sittard-Geleen en VIA ZUID. Van een sprookje tot een alledaagse vertelling, van een persoonlijk levensverhaal tot een moderne ode aan Toon Hermans. Tijdens Wèntjerdruim Sittard brengen Het Laagland & VIA ZUID de theaterroute WinterZone. Laat je van 27 t/m 30 december met de hele familie meevoeren door vier creatieve, korte voorstellingen van jonge en veelbelovende theatermakers uit de regio, op bijzondere locaties in het centrum van Sittard. De kaartverkoop start binnenkort. Hou de kanalen van Het Laagland & VIA ZUID in de gaten.

Karlijn Hamer (o.a. bekend als actrice uit JORIS & DE DRAKENTEMMERS) maakt een voorstelling over Toon Hermans, waarbij ze met jonge spelers op zoek gaat naar de kracht en betekenis van zijn teksten voor een nieuwe generatie. 

Mayke Roels en Heléne Binder creëren de documentaire theatervoorstelling 'Het meisje en het water', waarin het missen van een van je ouders centraal staat. Vaar mee op zee waar herinneringen realiteit en fantasie zijn. 

Celine Daemen presenteert het poëtische 'Sneeuwen'. Wat doe je als de sneeuw al het gedruis, al het rumoer, alle geluiden en alle klanken heeft ingesneeuwd? Een voorstelling over het grote contrast tussen de overproductieve waan van alledag en de stilte van terugkomen bij jezelf. 

Hendrik Kegels speelt en maakt samen met Sonja van Ojen 'Microlepidoptera', over de kracht van verbeelding; het grote mysterie van kleine en dagelijkse dingen. Dingen die we niet opmerken omdat ze zo vanzelfsprekend lijken, maar die daardoor juist zo bijzonder zijn. 

Rita Hoofwijk toont tijdens deze WinterZone werk, naar aanleiding van haar ‘artist-in-residence’ periode in Sittard-Geleen, die deze maand ingaat. Het zal zich afspelen op onverwachte plekken in en door Sittard.

Tijdens de route wijzen jonge spelers van Jong Laagland je op theatrale wijze de weg.
Artistiek Directeur van Het Laagland, Inèz Derksen, werd vandaag geïnterviewd erover in de Limburger: