PLUUSJ 2024

Op zondag 25 februari organiseerden we samen met PLT de eerste editie van familiefestival PLUUSJ in het Toon Hermans Theater in Sittard. Naast vier prachtige voorstellingen kon het publiek in de foyer gratis deelnemen aan tal van leuke randactiviteiten, zoals een knutselhoek, een fotobooth, een Silent Disco en een voorleeshoek. Het hele Toon Hermans Theater kwam tot leven!

Voorstellingen

  • De Grote Gele Graafmachine - Het Laagland 
  • De Stiltestormbaan - Hoge Fronten
  • Wie viert er vandaag hun verjaardag? -  Judith Westbroek en Mijntje Pronk
  • Peter Pan - Theater Terra

PLUUSJ

Bij de start van seizoen 23/24 vroegen we ons publiek om hulp bij het vinden van een naam voor dit gloednieuwe festival. Er werd een prijsvraag uitgezet. We kregen een hoop inzendingen binnen, maar daar sprong er een toch wel echt uit: PLUUSJ! Deze naam werd bedacht door Jantine Bindels en haar gezin, allemaal échte jeugdtheaterfans. Ook zij waren samen aanwezig op het festival als onze VIPS. 

Simone & Solange aan het woord

Simone Mager, algemeen directeur Het Laagland

“Toen Solange met het idee van het festival kwam, waren we direct enthousiast. We hebben met Het Laagland eerder succesvolle familiedagen hier in het Toon Hermans Theater georganiseerd. Mooi dat in de samenwerking met PLT nu een nieuwe traditie wordt gestart waarmee het Limburgse jeugdaanbod verder op de kaart wordt gezet. Dat de naam PLUUSJ door Jantine Bindels is bedacht, maakt het voor ons compleet; zij en haar gezin zijn echte theater- én Laaglandfans. Hopelijk komen gezinnen, families en vrienden vanuit heel Zuid-Limburg naar deze eerste & toekomstige edities van PLUUSJ.”

Solange Paulissen, programmeur Jeugd & Familie PLT

“Met PLUUSJ gaat een wens van mij in vervulling: een dag waarop het theater volledig in het teken staat van jeugdvoorstellingen. En wat is er mooier dan deze dag samen te organiseren met Het Laagland, huisgezelschap van het Toon Hermans Theater. Tijdens PLUUSJ kunnen gezinnen en families volop genieten van top voorstellingen van toonaangevende jeugdtheatergezelschappen, voornamelijk uit ‘ons’ Limburg. Hopelijk is met PLUUSJ een mooie, nieuwe traditie geboren die een lange toekomst tegemoet gaat en steeds verder zal uitgroeien tot een jeugdfestival waar heel Limburg trots op is.”

Foto's door Erwin Penners.