Vrechlap

(G)een waargebeurd sprookje

Wie ik morgen word

daar ben ik vandaag al aan begonnen

ik vertel mezelf verhalen

voor het slapengaan

ik blijf dromen en geloven in

mijn eigen sprookjes

een waargebeurde

fantasie

VRECHLAP gaat over opgroeien op een plek waar iedereen vooroordelen over heeft. De meiden in deze muzikale voorstelling hebben daar dagelijks mee te maken. Vooroordelen over wie ze zijn, waar ze vandaan komen, wie ze zullen zijn in de toekomst.

Maar zij zijn veel meer dan die vooroordelen. De sprookjes ontgroeid nemen de meiden je mee in hun dromen en verlangens. Wat als de schone slaapster niet meer ontwaakt, een kikker geen prins wordt, een meisje ook een monster kan zijn of expres een ander pad volgt om de wolf juist tegen te komen? Deze meisjes zijn geen sprookjesfiguren, karakters gebaseerd op archetypes en vooroordelen. Deze meisjes zijn mensen van vlees en bloed. En dat gaan ze je op hun eigen, unieke wijze laten zien.

 

ZuidZone-maker Karlijn van Kruchten maakt deze voorstelling samen met Gracia, Aisha, Ilze, Julie, Sacha, Vienna en Yinthe.

Deze voorstelling is te zien tijdens theaterfestival Geleen on Stage (Spectaculo) dat plaatsvindt op 28, 29 en 30 juni. Meer informatie over speeltijden, locatie en tickets is binnenkort beschikbaar.