Recensies Bezoek voor Beer

Reacties van bezoekers en vakmedia

Over de muzikale kleuterkomedie Bezoek voor Beer heeft het publiek en de vakpers het volgende gezegd:

Bezoek voor Beer heeft een Zilveren Krekel in de wacht gesleept. De Jeugdtheaterjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD): “Lennart Monaster maakt met Bezoek voor Beer een uitstekend regiedebuut en zet met Het Laagland een prachtig gelaagde voorstelling neer. Een heerlijke muzikale komedie, voor kleuters en zeker ook ouder, die meer is dan alleen maar leuk. Onder het slapstickverhaal over Beer die weigert bezoek te ontvangen, schuilt een diepere laag over moeite met sociaal gedrag, de angst om onaardig gevonden te worden en de (zeer actuele) schrik voor het onbekende.”

De Volkskrant: 5 sterren

"Het lijkt zo'n simpel verhaaltje: boze beer wenst geen bezoek maar kleine muis weet zijn huis en leven binnen te dringen. Beide stellen zich lichtelijk aan en bevechten een huiselijke territorium: de een wil de ander met man en macht buiten houden, de ander verzint trucs om naar binnen te sneaken. Muis is behalve een potentiële vriend of een bedreiging ook een zwerver die onderdak zoekt. Zie hier: het vluchtelingendrama in een notendop. Die minidramatiek heeft de jonge regisseur Lennart Monaster in zijn debuutregie knap uitvergroot tot een hilarisch en ontroerend slapstickduo in een vreugdevol fröbeldecor.
Acteurs Gijs Nollen (zwerfmuis) en Folmer Overdiep (brombeer) zijn bij het Sittardse theatergezelschap Het Laagland goed op elkaar ingespeeld geraakt. In 'Bezoek voor Beer' drijven ze elkaar tot grote hoogte..."
 
De Theaterkrant: 4 sterren

"(...)En daarbij verwijst de voorstelling stiekem ook naar de actuele vluchtelingenproblematiek en ons aller verlangen met rust gelaten te worden maar toch ook weer niet – er zit ergens een Beer in ons allemaal. Hilarisch zijn de vele manieren waarop muis keer op keer het huisje van beer binnen weet te dringen..."

Dagblad De Limburger: 4 sterren

"De chemie tussen Folmer Overdiep en Gijs Nollen werkt ook nu weer als een tierelier. Extra traktatie in 'Bezoek voor Beer', een verdienstelijk debuut van acteur Lennart Monaster als regisseur bij Het Laagland, is de muzikale koekoeksklok (Joris Erwich met gitaar), die zorgt voor de lichte noot in huis."

De muzikale kleuterkomedie

De muzikale kleuterkomedie

Beer en muis worden toch vrienden

Beer en muis worden toch vrienden