Eerdere Laagland voorstellingen

Educatie materiaal: Eerdere Laagland voorstellingen.

Blijf nog langer genieten van Het Laagland! Op deze pagina vind je het educatiemateriaal van onze eerdere voorstellingen. 

Vragen over het educatiemateriaal? Neem contact op met Renée van de Schoor, onze Theater Educator.

boel gevoel | EducatieMateriaal (4+)

Je kunt ineens fietsen zonder zijwieltjes. Je broertje krijgt een groter cadeau. Er zit een draak onder je bed. Je cavia is doodgegaan. Gevoelens zijn er altijd en overal. Superhandig, omdat ze je helpen te weten wat je wilt én wat niet. Maar stel dat je nog niet weet wát je precies voelt, of wat je ermee moet. Als zo’n boel gevoel ineens naar boven komt, wat doe je dan?

pippipowerrrrrr | EducatieMateriaal (8+)

Op een heerlijk chaotische theatervloer maakt de niet in één hokje te vangen Pippi plaats voor een bonte club actrices: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr.

Wil je een snoepje? | EducatieMateriaal (10+)

Zomaar drie meisjes op een bankje. Het is vakantie en er gebeurt helemaal niets. Totdat een van hen zegt: "Als een vreemde vraagt of je een snoepje wil... wat doe je dan?"

Instinctief volgt de reactie: "OMG, dan zeg je: nee!" Waarop er doorgevraagd wordt: "Maar als hij ook nog hele lieve puppy's heeft? En wat als... zijn kind in het ziekenhuis ligt en jij hem de weg moet wijzen?" Stel, je stapt toch in. Wat gebeurt er dan? 

Kanonnenvoer | Educatiemateriaal (8+)

Kok Tortot heeft in tijden van een oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf.

2021: Een Ruimtereis | EducatieMateriaal (4+)

In 2021: Een Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. In deze verbluffende ‘houtje-touwtje kleuter-sciencefiction’ gaan twee fantasievolle geesten dapper het avontuur van de nacht aan.

Maak je eigen Ruimtereis Nachtlampje. Klik hier.

Alle liedjes? Klik hier. 

Vreemde eend | Educatiemateriaal (4+)

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknickkleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Gewoon Held | Educatiemateriaal (8+)

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. 

De Kleine Cowboy | EducatieMateriaal (4+)

Ooit, of eigenlijk heel kort geleden, woonde er een doodnormale jongen op een doodnormale boerderij. Met koeien en emmers, trekkers en wilde katten, veel gras en minstens zeven sloten. Zijn naam is Boy. En Boy heeft één bijzondere koe. De knuffelkoe: Cow.

Joris en de drakentemmers |  Educatiemateriaal (8+)

In Joris en de Drakentemmers gaan 5 acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziek theatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé..