Help, Helikopterouders

Alles wat je altijd al had willen weten over jouw opvoeders

Help, helikopterouders

  • Groep 6 t/m 8
  • Januari - april 2024

Heb jij van die ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven je hangen, klaar om elk mogelijk gevaar uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd?  En controleert niemand of je huiswerk af is? Een actuele en hilarisch herkenbare voorstelling vol interactie. 


Zoek dekking, een oudercrash! Op weg naar school zijn een Helikoptermoeder en -vader tegen elkaar op gebotst. Het schoolplein zó glad geveegd door een Curlingvader, dat ze in hun noodlanding een Loedermoeder en een Pizzapapa hebben meegesleurd en zijn doorgegleden tot in dit theater. Een coördinatiefout? Of toch iets té zwaar bepakt met ALLES wat nodig is om hun kinderen succesvol te laten opgroeien?

Vijf acteurs kruipen afwisselend in de huid van ouders én kinderen. Ze zetten de boel flink op z’n kop om samen met jullie te oefenen met opvoeden en opgevoed worden.

Thema's:
- Opvoeden en opgevoed worden.
- Jezelf kunnen zijn.
- Prestatiedruk.

Kerndoelen:
34 > sociale en emotionele ontwikkeling > opkomen voor jezelf > rekening houden met anderen
37 > samenleven, waarden en normen
54 > muziek, taal en spel > verkenning, luisteren, kijken, spelen

Educatiemateriaal:
De educatieve video vooraf is een ontmoeting met de cast die ook het thema van de voorstelling introduceert: opvoeden en opgevoed worden. In de tweede video – in te zetten n.a.v. het voorstellingsbezoek – wordt de thematiek verder uitgediept via prikkelende doe-opdrachten waar iedere leerkracht zelfstandig mee aan de slag kan.

Speellijst Limburg

Praktische info:
Duur: 65 minuten
Kosten: prijs per leerling is afhankelijk van regio en theater
Voor info en vragen: Renée van de Schoor.