En we gaan nog niet naar huis!

Ontwapenende voorstelling vol fantasierijk verzet

Bonte avond op het schoolkamp, de knallende afsluiter van een week vol vermaak en weinig slaap. Terwijl iedereen zich klaarmaakt voor alle optredens en lekkers, blijft een aantal kinderen achter op de slaapzaal: ‘Een beetje misselijk’, ‘Buikpijn’, ‘Misschien koorts’….

Gaandeweg ontdekken ze van elkaar dat niemand echt ziek is, maar dat geen van hen morgen weer terug naar huis wil. En daar heeft elk kind een eigen goeie reden voor. Vanuit hun stapelbedden delen ze hun verhalen, zorgen en angsten. Eerst verlegen en onwennig, dan steeds stelliger: zo kan het niet langer!

Lotgenoten worden bondgenoten. Samen wordt het minder moeilijk om hun harten te luchten én om te fantaseren over protest en verzet. Ze verzamelen meer en meer moed om hun frustraties om te zetten in actie. Als ze de smaak eenmaal te pakken hebben worden hun avonturen op de slaapzaal steeds gekker en grootser. Dit stelletje gaat het alsnog bont maken!

Leef, huiver, huil en lach mee met deze ontwapenende voorstelling vol herkenbare worstelingen van kinderen van nu. Mét muziek, dans en special effects. En we gaan nog niet naar huis! gaat over hoe spanning of angst je kan beklemmen, hoe je verhaal delen of fantaseren je kan bevrijden en over de opluchting van stoom afblazen als de druk te hoog oploopt.

Thema's

Over hoe spanning of angst je kan beklemmen, hoe je verhaal delen of fantaseren je kan bevrijden en over de opluchting van stoom afblazen als de druk te hoog oploopt.

Kerndoelen

  • 34 > sociale en emotionele ontwikkeling > opkomen voor jezelf > rekening houden met elkaar.
  • 37 > samenleven, waarden en normen.
  • 54 > muziek, taal en spel > verkenning, luisteren, kijken, spelen.
  • 57 > beweging en spelvormen ervaren en uitvoeren.

Educatiemateriaal

Scholen ontvangen voorafgaand aan de voorstelling een educatieve video waarin de acteurs zichzelf en de thema’s van de voorstelling introduceren. Na afloop van de voorstelling volgt een tweede educatieve video waarin er dieper op de thema’s wordt ingegaan. De bijgeleverde lesbrief voorziet de leerkracht van handvatten om zelf op theatrale wijze met de thematiek van de voorstelling aan de slag te gaan. Al spelenderwijs reflecteren de leerlingen op wat ze gezien hebben.

Praktisch

  • groep 5 t/m 8.
  • januari t/m april 2026.
  • Duur: 65 minuten.
  • Kosten: prijs per leerling is afhankelijk van regio en theater.

Speellijst Limburg

Voor info en vragen: Sophie van Heesewijk