ACHTER(GE)LATEN
Theater Na de Dam 2022
Leeftijd: 12+
Duur: 50 minuten

Gedenkwaardig locatietheater, helaas actueler dan ooit...

De voorstelling, op 4 mei om 21:00 uur, start bij Kerkepad 1, Sittard. Er vindt tussen twee scènes een korte wandeling (max. 5 minuten) plaats naar een andere, verrassende locatie.

Op 25 augustus 1942  verzamelde zich een groep Joden op de markt in Sittard, na een oproep te hebben ontvangen om ‘te gaan werken’. Toen ze in de bus stapte die hen ophaalde, bepakt met koffer en al, werden ze uitgezwaaid door de omstanders. Niemand wist destijds nog precies welke gruwelijkheden hen te wachten stond.

Één ding weten we inmiddels wel: ze zijn nooit teruggekeerd. Wat namen deze Joodse mensen mee in hun koffer, wat lieten ze achter?. Welke herinneringen zijn op dat verlaten plein achtergelaten?

En nu, 80 jaar later, zijn er nog steeds mensen die halsoverkop dingen moeten achterlaten door onveilige situaties. Tijdens Theater Na De Dam op 4 mei om 21:00 kijkt theatermaker Dönci Bànki met zijn jonge spelers niet alleen terug op de Tweede Wereldoorlog, maar wordt er ook gekeken naar de gebeurtenissen van vandaag. Beklijvend bewegingstheater óp locatie dat, met de oorlogssituatie in Oekraïne, helaas actueler is dan ooit.


UITVERKOCHT!
RESERVEREN IS NIET MEER MOGELIJK.

Cast & Crew

Concept & regie: Dönci Bánki
Spel: Dean Gulikers, Fiene Steverink, Jasmijn van Lent, Jop Leerschool, Lina Zeilstra, Zora van den Broek & Zoya Vranovsky.
Vormgevingsadviezen: Sanne Puyk
Productie- & regie-assistentie: Kyra Smolenaars
Productie: Judith Berden
Organisatie: Het Laagland