Artist in School: Sneak Peak VIA ZUID
Rajja Gomez Iglesias en Judith Westbroek delen hun ervaringen
Leeftijd: Alle leeftijden
Duur: 1,5 uur

Graag nodigen we je uit voor de VIA ZUID Sneak Peek over Artist in School op dinsdag 23 januari om 20:30 uur in de Laaglandzaal van het Toon Hermans Theater in Sittard. Tijdens deze avond delen Rajja Gomez Iglesias en Judith Westbroek, het tweede makersduo van Artist in School, hun ervaringen tot nu toe op het Graaf Huyn College.

Kan de structurele aanwezigheid van kunstenaars op een school wezenlijk bijdragen aan de sfeer en de mentale gesteldheid van zowel docenten als leerlingen bevorderen? Dit blijft onveranderd de basisvraag van Artist in School. Nadat na het eerste jaar volmondig ‘ja’ gezegd kon worden op deze vraag, is begin dit jaar een nieuw makersduo gestart op het Graaf Huyn College: Rajja Gomez Iglesias en Judith Westbroek. De werkwijze van dit duo is gebaseerd op behoeftes die ze zelf als pubers hadden op de middelbare school: ruimte voor ‘rare vragen’ en niet ‘normaal’ hoeven zijn. Met de inzet van theatrale middelen hopen zij op het Graaf Huyn een plek te creëren waar alle vragen gesteld kunnen worden. Door hun eigen schaamte, ongemak, vooroordelen en perspectieven niet weg te stoppen hopen ze tot verbinding te komen, iets waar iedereen naar op zoek blijkt te zijn.

Op dinsdag 23 januari om 20:30 uur delen Rajja en Judith tijdens een Sneak Peek van VIA ZUID in het Toon Hermans Theater hun ervaringen tot nu toe. In een theatrale presentatie hoor je over afkeuring, gêne en weerstand maar ook over kwetsbaarheid, openheid en de behoefte om gezien en gehoord te worden. Ook deelt het duo de lessen die ze geleerd hebben. Een avond voor iedereen die op een middelbare school werkt, naar een middelbare school gaat of ging óf die gewoon benieuwd is wat Rajja en Judith meemaken.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van PLT.