BOEL GEVOEL
Een revue voor lachebalkjes en huilebekkies
Leeftijd: 4-104 jaar
Duur: 55 minuten

Een revue voor lachebalkjes en huilebekkies

Je kunt ineens fietsen zonder zijwieltjes. Je broertje krijgt een groter cadeau. Er zit een draak onder je bed. Je cavia is doodgegaan. Gevoelens zijn er altijd en overal. Superhandig, omdat ze je helpen te weten wat je wilt én wat niet. Maar stel dat je nog niet weet wát je precies voelt, of wat je ermee moet. Als zo’n boel gevoel ineens naar boven komt, wat doe je dan?

Een kleuterklas op maandag. Nora vertelt honderduit wat ze allemaal gedaan heeft in het weekend, Elia zit stilletjes met zijn pandaknuffel in zijn armen geklemd. De juf begint de week zoals altijd, maar ze lijkt een beetje afgeleid. En moet ze nu huilen als ze naar een foto kijkt? ‘Niets aan de hand!’ roept juf. Maar Nora en Elia weten: hier klopt iets niet…

Ze gaan als echte detectives op onderzoek uit en Nora neemt de verlegen Elia enthousiast op sleeptouw. Ze belanden in een wervelende wereld waarin alles en iedereen worstelt met gevoelens. Van een beurse, verdrietige appel tot een nukkige prullenbak en van een vrolijk vergrootglas tot een bibberende reuzenpanda. Alle gevoelens komen tot leven!

Boel Gevoel is een uitbundige muzikale ontdekkingstocht naar je gevoelens, wat je ermee kunt en wat er gebeurt als je je boosheid niet meteen remt, je tranen niet gelijk droogt, maar alles eerst juist tot in je tenen doorvoelt. Een ongeremde revue voor alle Lachebalkjes en Huilebekkies van 4 tot 104 jaar.

Cast & Crew

Cast: Joris Erwich, Tessa de Lange & Caroline Mgata
Regie: Annelies van Wieringen
Tekst: Maaike Bergstra
Muziek: Joris Erwich 
Decorontwerp: Calle de Hoog
Kostuumontwerp: Jorine van Beek, Mathilde van der Hoop
Lichtontwerp: Thierry Wilders
Techniek: Bas van Dooren, Carlo Lenssen, Ruud van der Zee, Thierry Wilders
Beeld: Tetsuro Miyazaki