HET ZWEMBAD
Zomerse jubileumvoorstelling vol natte zoenen en koudwatervrees
Leeftijd: 9+
Duur: 90 minuten

Zomerse voorstelling die de geschiedenis van het vermaarde openluchtzwembad op de oorspronkelijke locatie in het monumentale Stadspark van Sittard tot leven brengt.

Huisschrijver en Zittesj Jungske Benny Lindelauf, die vroeger zelf ook vaak in het zwembad te vinden was, haalt in de regio verhalen op over zwemlessen, strenge badmeesters en koudwatervrees. Én over de Sittardse hartenbreekster Lies, die hier in 1934 deelnam aan de zweminterland Nederland-Frankrijk en zo’n verschijning was dat ze maar liefst 900 (bewaard gebleven!) liefdesbrieven ontving, onder meer van een jonge Toon Hermans.

De cast bestaat uit een mix van professionele acteurs, talentvolle Jong Laagland-spelers en volwassen topamateurs uit de regio. Een generatieverbindende voorstelling in de stijl van Cinema Royal, de publiekslieveling van Cultura Nova 2021. Het Zwembad is opnieuw een samenwerking tussen artistiek directeur en regisseur Inez Derksen van Het Laagland en bekroond kinderboekenschrijver Benny Lindelauf. Dompel je onder in deze heerlijk herkenbare voorstelling – deels in het dialect gespeeld – op locatie in het sfeervolle Stadspark van Sittard.

 

Het Zwembad - Jubileumvoorstelling het Laagland 2024

DEEL JE VERHAAL MET ONS!

 

Heb jij een leuk, spannend, ontroerend, grappig, romantisch, of treurig verhaal over het zwembad dat je graag met schrijver Benny Lindelauf zou willen delen? Stuur dan een beknopte versie van je verhaal en je contactgegevens via zwembad@hetlaagland.nl