VERGETEN VERZET
Theater Na de Dam 2023
Leeftijd: 12+
Duur: 50 minuten

Te zien op 3 en 4 mei 2023!

Gedenkwaardig theater door 6 meiden en 1 jongen, gebaseerd op verhalen van Limburgse vrouwen die hun leven riskeerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze verhalen, die nooit in het archief van Sittard-Geleen werden opgenomen, waren bijna vergeten. Tot nu.

In een tijd waarin sommige mensen de holocaust ontkennen en zorgeloos selfies maken bij een concentratiekamp gaan zeven Limburgse jongeren (15-20 jaar) op onderzoek uit. In Erfgoedcentrum De Domijnen vinden zij indrukwekkende verzetsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Namen als ‘De Witte van Ronde’, Mathieu Corbey, Hub Hamers en Paulus Gulikers komen voorbij. Maar…geen enkel dossier gaat over een verzetsvrouw.

Waren er dan helemaal geen vrouwelijke verzetsstrijders in deze stad? Jazeker wel! Wat te denken van het verhaal van Elise, de echtgenote van Paulus Gulikers, die – terwijl haar man in gevangenschap zat – een belangrijke rol speelde bij het doorsluizen van informatie?

In ’Vergeten Verzet’, onder regie van Mayke Roels, gaan 6 meiden en 1 jongen op zoek naar deze vergeten verhalen en fantaseren ze over wat er in hun dossiers had kunnen staan. Natuurlijk komen daarbij ook de imposante verhalen over mannelijke verzetsstrijders aan bod.

Op een bijzondere locatie aan het Hub Dassenplein in Sittard wordt er op 4 mei om 21:00 uur gespeeld. Opdat we deze verhalen niet vergeten….

Voorstellngen:
Woe 3 mei | 20:00 uur | Try-out
Reserveer hier (gratis)

Do 4 mei | 21:00 uur
Uitverkocht

De acteurs

Cast & Crew

Regie & concept:
Mayke Roels
Spel & teksten:
Nura Bosal, Cheyenne Hendrikx, Lucy Mattheij,
Lente van Oppen, Gijs Ruigt, Roxy Schoutrop, Wieke van der Vleugel

Regie-assistentie:
Bas Opgenoorth
Vormgeving & techniek:
Thierry Wilders & Styn Klasberg
Kostuums:
Sanne Puijk
Productie:
Judith Berden
Met dank aan:
Peer Boselie, Hub Hamers, Theo de Ronde,
Erfgoedcentrum Sittard-Geleen, Renée van de Schoor & Gemeente Sittard-Geleen