ZuidZone: Vluchtgevaar (try-out)
“Heb je weleens een melding over jezelf gekregen op Burgernet?"
Leeftijd: 12+
Duur: 30 minuten

Vluchtgevaar

“Heb je weleens een melding over jezelf gekregen op Burgernet? Ik wel. Ik was nog geen tien minuten op vrije voeten of mijn eigen signalement rinkelde al op mijn telefoon.”

Diëgo, een jongen uit Geleen-Zuid, maakte sinds zijn vierde jaar negentien verhuizingen mee. Op zoek naar wat voor hem thuis is, trok hij de stoute schoenen aan. Rennend, lopend en vluchtend op Nikes en zelfs op slippers trok hij langs open- en gesloten woongroepen, gastouders in Nederland en gastouders in Frankrijk. Deze ervaringen stelden Diëgo’s doorzettingsvermogen op de proef. Toch probeerde hij iedere keer de beste les te trekken uit deze moeilijke momenten.

In VLUCHTGEVAAR vertelt Diëgo Reuten zijn verhaal. Diëgo: “Ik maak graag theater omdat ik dan eindelijk het gevoel heb dat er naar me geluisterd wordt.” Zijn verhaal gaat over onrust, vluchten en spoorloos zijn, maar ook over opgroeien, vriendschap, familie en het vinden van je thuis. ZuidZone-maker Quintijn Relouw hielp Diëgo om zijn verhaal uit te werken tot een theatervoorstelling. Quintijn: “Diëgo heeft een krachtige openheid, die uitnodigt om met hem mee te gaan”. Ook wijkbewoner Marco Schoenmakers speelt mee in de voorstelling. 

INFORMATIE EN TICKETS

Deze voorstelling is te zien tijdens theaterfestival Spectaculo op zaterdag 29 en zondag 30 juni om 13:00 uur en 16:00 uur. De voorstelling vindt plaats in Stadslabs (Markt 34). Tickets zijn gratis. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, want vol is vol! 

Foto door Maud van Mulekom voor ZOwonen.