Flikflak zorgt voor wervelwind bij brugklassers in Sittard-Geleen

Flikflak verrast middelbare scholieren

14-03-2018
Het Laagland en VIA ZUID toeren in maart en april 2018 met de theatertruck langs de middelbare scholen het Trevianum, het Graaf Huyn College en het DaCapo College in Sittard-Geleen. Maar liefst 15 keer zal de voorstelling Flikflak worden gespeeld, waardoor ongeveer 750 brugklassers worden meegenomen in een intieme theaterbelevenis over prestatiedrang.

Flikflak gaat over een meisje van 14 dat haar grote moment in de spotlights beleeft tijdens een turnwedstrijd. In een paar seconden moet ze presteren. De cruciale vraag die tijdens de voorstelling naar voren komt is: Wil je presteren omdat je er lol in hebt óf omdat je gezien wilt worden door anderen? En hoe ver ga je om gezien te worden?

Impact
Veel volwassenen hebben het helaas al ervaren: een burn-out. Inmiddels krijgen steeds meer jongeren ermee te maken. In deze prestatiemaatschappij ervaren zij grote prestatiedruk en is faalangst heel normaal. Het Laagland heeft dit onderwerp bij de lurven gepakt met een tekst van Annet Bremen, die de basis vormt voor de voorstelling Flikflak. Het is een coproductie met de Limburgse talentmakelaar VIA ZUID. Het onderwerp blijkt veel impact te hebben op de bezoekers, die onder de indruk zijn als ze de theatertruck verlaten. Ook voor middelbare scholieren blijkt de voorstelling aangrijpend. Eén van de brugklassers, die de voorstelling zag: “Ik vond het heel herkenbaar. Om mij heen zie ik veel kinderen die extra hard hun best doen omdat hun ouders hen pushen.” Het Graaf Huyn College geeft aan: “Ook dit onderwerp hoort bij de wijze lessen die we onze leerlingen proberen mee te geven, en daarmee beginnen we natuurlijk al vanaf de brugklas.”

Mogelijk gemaakt
Flikflak wordt gepeeld door actrice Jennifer Welts, bekend van Het Huis Anubis. De voorstelling is geregisseerd door Loek de Bakker. Deze speciale scholentournee van onze theatertruck langs brugklassen van Trevianum, DaCapo College en Graaf Huyn College is mogelijk door een donatie van de Stichting Sponsoring Het Domein (SSHD), evenals de bijbehorende workshops.

In het najaar vanaf september 2018 zal de volgende lichting brugklassers van de middelbare scholen in Sittard-Geleen de wervelwind Flikflak beleven.

Lees hier meer over Flikflak.