Het Laagland haalt Huub Stapel binnen

Het Laagland heeft een grote klapper binnengehaald.

06-11-2015
Op zaterdag 28 november is niemand minder dan acteur Huub Stapel te gast bij de Theaterontmoeting 2015, een 2-daagse masterclass voor jongeren in Schouwburg De Domijnen te Sittard.

De Theaterontmoeting is een weekend voor enthousiaste toneelspelers van 14 -21 jaar. Tijdens dit weekend, op 28 en 29 november, overnachten de jongeren in de schouwburg en dompelen ze zich twee dagen lang onder in de wereld van acteren en theater maken. Ze krijgen een verdiepende en verrassende masterclass in een specifieke theaterdiscipline, brengen een bezoek aan een geselecteerde jongerenvoorstelling en krijgen een uitgebreide ontmoeting met de enige echte Huub Stapel.

De acteur oogst al jaren grote successen in het theater, op televisie en in speelfilms. De laatste paar jaar speelt hij vrijwel continu voor uitverkochte zalen met zijn theatershows Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus en het vervolg MV2. Verder was hij te zien in Nederlandse speelfilms als Hemel op Aarde, Terug naar de kust en Sint en op televisie in o.a. Zwarte Tulp, Goedenavond Dames en Heren en Moeder, ik wil bij de Revue. Samen met Kiki van Aubel, artistiek coördinator van de Theaterontmoeting 2015, krijgen alle deelnemers (max. 60) de kans om op zaterdag de acteur een uur lang het hemd van het lijf te vragen.

De masterclasses
Naast dit unieke vragenuurtje krijgt elke deelnemer een tweedaagse masterclass. Elke masterclass heeft als hoofdlijn een specifieke theaterdiscipline. Marnix Mulder geeft een meesterproef in de bijzondere acteertechniek Esper & Meisner, Rufus Hegeman & Jeroen Stultiens bieden een kijkje in de keuken van Film/Camera acteren, en Nataschja Derks & Dönci Banki laten hun deelnemers kennismaken met alle facetten van Mime en Bewegingstheater. De 4de en laatste masterclass wordt nog bekend gemaakt.

Het Laagland en Huis voor de Kunsten Limburg organiseren het evenement in samenwerking met JTS Kiek, JTS Partoet/Kumulus, JTS Luidzuid, Jeugd- en Jongerentheater Geleen, Pitboel Theater en Jong Laagland. Gesteund door Provincie Limburg en Gemeente Sittard-Geleen.

Foto: Mark Uyl