Laagland Thuis-Theater

Het Laagland brengt theater waar je van groeit jouw huiskamer in!

18-03-2020
'Laagland on demand! Onze missie is theater maken waar je van groeit. Het liefst bereiken we kinderen en hun ouders natuurlijk live in het theater, maar in deze tijden van Corona doen we dat op een andere manier: door onze theaterjuweeltjes uit het verleden met jullie te delen. Zo kun je toch genieten van Het Laagland, maar nu op de bank met het hele gezin of achter je werkbureau. Wat pretstofjes en daaruit voortvloeiende inspiratie kunnen nooit kwaad ;-)

Vanaf 18 maart maken we op deze plek - tijdelijk - enkele complete voorstellingen als video voor jou beschikbaar. En dat niet alleen. Naast energiek theater brengen we je ook 'bonusmateriaal': een aantal opdrachtenfilmpjes die jou en je kind(eren) op speelse wijze meevoeren in de thema's van de voorstellingen of een kijkje bieden achter de schermen. 

Titels in het aanbod:
- Gewoon Held (8+) nieuw
De Kleine Cowboy (4+) nieuw
- Wim is weg (4+) 
- JORIS & DE DRAKENTEMMERS (8+) 
- Bezoek voor Beer (4+)
- Expeditie Peter Pan (8+) 
- Expedition Peter Pan (Deutsch, 8+)
- The Peter Pan Experience (English, 8+)


GEWOON HELD (60 minuten)
8+ 
Met Kiki van Aubel, Aafke Buringh, Gijs Nollen & Folmer Overdiep
Regie & concept: Lennart Monaster, naar een idee van Inez Derksen

Een energieke en kleurrijke voorstelling, waarin vier superhelden al hun megakrachten en superskills van zich afschudden. Weg met die prestatiedruk! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Een uitdagende missie, die gepaard gaat met vliegen, springen, vallen en alle bravoure én verlegenheid die daarbij hoort.

> Bonusmateriaal:

Ontmoet onze superhelden én ontdek je eigen superkracht
Heel goed om voor de voorstelling even te bekijken! De vier superhelden worden uitvoerig aan de tand gevoeld over zichzelf en hun superkrachten. Daarnaast wordt jij als kijker ook rechtstreeks aangesproken; wat kun jij heel goed? Kortom, wat is jouw superkracht?


Na de voorstelling: Heldengeheimen
Na de voorstelling is dit het ideale filmpje om te bekijken; ontdek meer over de stunts in de voorstelling, de thema's én de acteurs zelf. 

----------------------------------------------


DE KLEINE COWBOY (45 minuten)
4+ 
Met Gijs Nollen & Folmer Overdiep
Regie & concept: Lennart Monaster


De makers van de prijswinnende 'Bezoek voor Beer' presenteren een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten van 4 tot 104 jaar. Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. Een avontuur vol stoere cowboys en zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack en live geluidseffecten.

> Bonusmateriaal:

Wat is het wilde westen?
Heel leuk, een cowboy in het wilde westen, maar wat is het wilde westen eigenlijk? En wat doet een cowboy überhaupt?
In dit filmpje zie je het allemaal!


Backstage: De geluidencactus
Als je de voorstelling hebt bekeken, mag je in dit filmpje het geheim achter de geluidencactus bekijken. PLUS: je leert hoe je zelf met hele simpele dingen ook geluiden kunt maken!

----------------------------------------------


WIM IS WEG (48 minuten)
4+ 
Met Gijs Nollen & Folmer Overdiep
Regie: Bas Zuijderland


Een speciale kleuterversie van CSI, waarin inspecteur de Wit en inspecteur de Bruin zich bezig houden met de zaak 'Wim'. En al zijn de heren inspecteurs misschien niet altijd even slim, eensgezind en vastberaden, ze beloven het verdwenen jongetje Wim weer veilig thuis te brengen. Maar waar is Wim…?  Naar het beroemde gelijknamige Gouden Boekje 'WIM IS WEG'.

> Bonusmateriaal:

Even voorstellen...
Inspecteurs de Wit en de Bruin, de hoofdpersonages uit de voorstelling, stellen zichzelf én hun werkwijze op gepaste wijze aan jou voor...


De detective test
Als je de voorstelling hebt bekeken, kun je in dit filmpje checken of jij zelf ook een goeie speurneus zou zijn. Voor alle speurneuzen en kleine detectives de ultieme test! 

----------------------------------------------JORIS & DE DRAKENTEMMERS (68 minuten)
8+ 
Met Joris Erwich, Karlijn Hamer, Lennart Monaster, Gijs Nollen & Folmer Overdiep
Regie & concept: Inez Derksen

In JORIS & DE DRAKENTEMMERS gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.

> Bonusmateriaal:

De making-of
De acteurs en personages - die in deze voorstelling één zijn - stellen zich aan je voor en geven je een kijkje achter de schermen bij de voorbereiding op het drakenavontuur. 


De making-of, deel 2
Nog meer geheimen uit het decor zien? Check dan deze video - alleen aan te raden als je de voorstelling zelf bekeken hebt!


------------------------------------------


BEZOEK VOOR BEER (50 minuten)
4+ 
Met Gijs Nollen, Folmer Overdiep & Joris Erwich
Regie: Lennart Monaster

Een muzikale kleuterkomedie over dat wat je niet kent. Wat je niet in je huis wil en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is. 
> Winnaar Zilveren Krekel 2016

Bonusmateriaal:

Liedje leren! 
Beer, Muis en Koekoek leren jou het liedje 'Ik ben alleen' uit de voorstelling 'Bezoek voor Beer' aan. Deze gaat zeker weten nooit meer uit je hoofd!


Wie is er wel welkom?
In dit filmpje komen 6 hele verschillende bezoekers langs bij Beer. Maar Beer houdt niet van bezoek. Wie is er welkom en wie niet? En hoe ga jij om met onverwacht bezoek?

---------------------------------------------------------------------------


EXPEDITIE PETER PAN (60 minuten)
8+ 
Met Gijs Nollen, Folmer Overdiep, Lennart Monaster, Aafke Buringh & Anne Rats
Concept & regie: Inez Derksen

Vijf volwassenen worden gedropt in Nimmerland; ze zijn wel érg ver van hun verbeeldingskracht afgedwaald. Peter Pan is er als onzichtbare gastheer. Het wordt het avontuur van hun leven....
> Genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2016

> Bonusmateriaal:

Het klassieke verhaal...hoe ging het ook alweer? 
Even een opfrisser nodig voordat je de voorstelling bekijkt? Bekijk hier hoe het klassieke verhaal van Peter Pan ook alweer ging. Dan weet je alvast wat je niet in de voorstelling terug gaat zien ;-)


Op zoek naar Peter
De acteurs gaan op zoek naar Peter Pan. Waar is hij en waarom is hij niet zichtbaar in de voorstelling? Regisseur Inez Derksen vertelt waarom én stelt jou een belangrijke vraag die je helpt met het najagen van je eigen droom! 

----------------------------------------------------------------------

THE PETER PAN EXPERIENCE / EXPEDITION PETER PAN (65 minuten)
8+ 
Met Gijs Nollen, Folmer Overdiep, Lennart Monaster, Aafke Buringh & Anne Rats (DE)/Kim Berkenhagen (ENG)
Concept & regie: Inez Derksen

Mocht je deze voorstelling in een andere taal willen zien: we hebben bij onze Duitse en Engelstalige tournee ook wel eens een camera neergezet. Alleen in tijden van corona mag je stiekem meekijken. ;-)

Auf Deutsch (Oostenrijk, 2015):In English (2017):