Nieuw: JORIS & DE DRAKENTEMMERS

Het Laagland brengt vurige muziektheatervoorstelling JORIS & DE DRAKENTEMMERS

06-02-2017
Op 4 en 5 maart 2017 beleeft de gloednieuwe muziektheatervoorstelling JORIS & DE DRAKENTEMMERS van Het Laagland haar premièreweekend in Sittard. Vijf acteurs gaan aan de haal met de legende van Joris en de Draak èn met de draken van alledag, onder regie van artistiek directeur Inèz Derksen.

De nieuwe Laagland-productie JORIS & DE DRAKENTEMMERS gaat over moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen en is voor iedereen van 8 tot 108 jaar. Dit vurige theateravontuur vol muziek en zang toert tot eind mei door Nederland en België. De wildste drakenzaken passeren de revue: Hoe overleef je niet alleen de monsters uit bekende verhalen, maar ook de draken die je van binnen de baas zijn?

Ontdekkingen
De voorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.  In het eeuwenoude verhaal is Joris de held die een gevaarlijke draak doodt. Maar wat als Joris eigenlijk geen echte held is? De vijf Drakentemmers stoken bij Joris het vuur flink op. Ze delen al spelend en muziek makend hun geworstel en ontdekkingen over draken. Regisseur Inèz Derksen vertelt: “Meer dan ooit is dit het moment om onzekerheid om te buigen tot een kracht die ons versterkt, in plaats van verdeelt en verzwakt. Het is de hoogste tijd om de draak, die ons ervan weerhoudt te doen wat we het liefste willen doen, recht in zijn stinkende bek te kijken en de wereld tegemoet te treden vanuit een eigenwijs vuur.”

Speeldata
JORIS & DE DRAKENTEMMERS beleeft op 3 maart 2017 de voorpremière tijdens het Spinrag festival in Kortrijk (B). Daarna volgt het feestelijke premièreweekend op zaterdag 4 maart en zondag 5 maart in Schouwburg De Domijnen in thuisbasis Sittard-Geleen. De voorstelling speelt vervolgens in Alkmaar, vijf keer in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Dordrecht, Enschede, Groningen, Haarlem, Hasselt (B), Lommel (B), twee keer in Maastricht, Rotterdam, Venlo, Weert en Zwolle. Bekijk de complete speellijst op www.hetlaagland.nl.
Vanaf januari 2018 komt JORIS & DE DRAKENTEMMERS vanwege succes terug en toert weer door heel Nederland.

Het Laagland
Het Laagland maakt eigenzinnig familietheater dat kinderen serieus neemt, jongeren prikkelt en volwassenen ontroert. We moedigen kinderen en volwassenen aan hun eigen drijfveren te ontdekken. Met tourneeproducties, voorstellingen voor scholen en locatietheater zorgen we voor herkenning en verwondering. Ons professionele theatergezelschap met bevlogen acteurs toert door heel Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Half maart 2017 speelt Het Laagland met EXPEDITIE PETER PAN op uitnodiging in New York. Kijk voor meer informatie op www.hetlaagland.nl.