Nieuwe voorzitter en uitbreiding Raad van Toezicht

12-05-2021
Het Laagland is verheugd over de recente toetreding van Marlea Kogeldans als nieuwe voorzitter van haar Raad van Toezicht. Marlea Kogeldans volgt Hans Gubbels op vanwege het bereiken van diens termijn als voorzitter. De komst van nieuwe leden Miranda Dekkers en Omar El Khader voorziet in de gewenste verbreding van de Raad van Toezicht naar het sociale domein met het oog op de ambitie van Het Laagland om naast de reguliere landelijke tournees, in eigen regio ook actief te zijn met participatieprojecten in de wijk.

Nieuwe voorzitter Marlea Kogeldans (63, Venlo) is een bestuurder met een brede ervaring in het sociale domein. Momenteel is zij voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein van de Gemeente Venlo. In het verleden was zij onder meer wethouder in de gemeente Diemen. Kogeldans was eerder bestuurslid van jeugdtheater Kalebas in Haarlem. “Mijn affiniteit met jeugdtheater is door de missie van Het Laagland opnieuw aangewakkerd. Theater kan zoveel betekenen in de wereld van kinderen en jongeren. Het Laagland vervult een belangrijke plek voor deze doelgroepen die in een snel veranderende samenleving alle aandacht verdienen. Ik kijk ernaar uit hier mijn bijdrage aan te leveren, samen met de Raad en de directie.”

Miranda Dekkers (53, Eindhoven) is directeur Jeugdbescherming Brabant en heeft voorheen onder andere gewerkt als directeur Bedrijfsvoering Universiteit Maastricht en directeur Zorg van Tragel Zorg in Zeeland. Dekkers heeft een uitgebreid netwerk, zowel in het gemeentelijke domein als in de zorg. “Door mijn positie ben ik goed ingebed in het sociale domein en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Daardoor weet ik ook dat theaterbezoek niet voor ieder kind vanzelfsprekend is. Het verbinden van verschillende partijen zie ik als essentieel en dit neem ik graag mee als toezichthouder bij Het Laagland.”

Omar El Khader (45, Helden) werkte tot voor kort als Programmamanager Sociaal Domein, Gezondheid, Leefbaarheid, Inclusie in de gemeente Meierijstad. Naast een brede ervaring in het sociale domein, heeft hij bijzondere interesse voor kunst en cultuur. “Ik ben overtuigd van het maatschappelijke en individuele belang van theater én van inclusie. Meedoen van mensen in de samenleving heeft mij altijd zeer geboeid. Graag draag ik als raadslid een stevige steen bij aan een kwalitatief en gezond, huidig en toekomstig jeugdtheater in Limburg en daarbuiten.”

Algemeen directeur Simone Mager kijkt uit naar de samenwerking met Raad van Toezicht in vernieuwde samenstelling. “We hebben als directie de afgelopen vier jaar heel goed en constructief kunnen werken onder voorzitterschap van Hans Gubbels. In Marlea Kogeldans hebben we opnieuw een ervaren voorzitter gevonden. De Raad zocht verbreding van haar profiel op het gebied van het sociale domein en inclusie en dat is met de toetreding van deze drie nieuwe mensen helemaal gelukt.”