Saaiste schoolreis eindelijk voorbij

Laatste saaiste schoolreis

18-04-2019
Vandaag spelen de acteurs de laatste klassenvoorstelling ‘De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum’ voor de middelbare scholieren van Havo4 van het Trevianum in Sittard. Acteurs Sebas van der Donk en Claire Hordijk namen 67 klassen in heel Limburg mee op reis naar the American Midwest. In totaal werden 1.600 leerlingen uit het voortgezet onderwijs bereikt met de voorstelling, die gaat over vertrouwen en kwetsbaar durven zijn.

“Oooohhh, het wordt steeds erger… het is net Netflix!”, riep één van de leerlingen uit van het Grotiuscollege uit Heerlen tijdens de voorstelling. Eenmaal afgereisd naar het saaie Dustin vragen de middelbare scholieren zich bij ‘De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum’ af wat waar is en wat niet, hoe goed zij de ander kennen en hoeveel zij van zichzelf durven te laten zien. Door in de klas te spelen, dicht op de huis van de middelbare scholieren, wordt de maximale impact bereikt bij de studenten. De acteurs gaan na de voorstelling in gesprek met de leerlingen, om het bewustzijn over het thema verder te vergroten en te horen wat zij uit de voorstelling hebben gehaald.

Dit is het tweede seizoen van ‘De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum’. Het Laagland maakt de klassenvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs samen met Toneelgroep Maastricht. De tekst is geschreven door Frans Pollux en de regie lag bij Annelies van Wieringen.

Vanaf oktober 2019 toeren Het Laagland en Toneelgroep Maastricht met een gloednieuwe klassenvoorstelling langs de scholen over een actueel, spannend thema. Stay tuned!