Speelse mix van dans en theater bij Vreemde Eend

Voorstelling van SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland vanaf 21 september op tournee

20-09-2019
SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland presenteren samen de spetterende voorstelling Vreemde Eend. De première van deze speelse mix van dans en theater voor iedereen van 4 tot 104 vindt plaats op zaterdag 21 september in Schouwburg De Domijnen. Daarna is de voorstelling tot eind november in de Nederlandse theaters te zien.

Wie is de vreemde eend?

“Goeiemorgen Buur, Goeiemorgen Buuf!” Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknick-kleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Een actueel verhaal, verpakt in een mix van spetterende dans en spel. Ruim tien jaar na de eerste versie van Sally Dansgezelschap Maastricht, krijgt deze ‘Vreemde Eend’ in samenwerking met theatergezelschap Het Laagland een vers verendek. Voor alle vreemde eendjes, tweetjes en álle anderen.

Doe mee!
Na iedere voorstelling kunnen alle kinderen deelnemen aan een dansworkshop. Kom op het toneel, waan je in de straat van Vreemde Eend en sla je dansvleugels uit! De deelname is gratis.

 

Spetterende samenwerking

Voor het eerst werken SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland samen aan één bijzondere theaterproductie. SALLY maakt voorstellingen waarin hedendaagse dans en actuele maatschappelijke thema’s samensmelten in een dynamische en hartverwarmende danstaal. Het Laagland maakt theater waar je van groeit. Met eigenzinnig kwaliteitstheater moedigen wij kinderen en volwassenen aan hun eigen drijfveren te ontdekken: wie ben je, wat kan je en waar wil je voor gaan?

Inez Derksen (Het Laagland): “Buiten mijn vak om als regisseur, is dansen het liefste wat ik zelf doe. En dat was al zo als kind. Nu ik in de gelegenheid ben om samen met Stefan Ernst dans en theater te vermengen, ervaar ik dat als een inspirerende speeltuin. En ik kijk ernaar uit dat we op zeer speelse wijze zo'n waardevol en actueel verhaal kunnen delen met een heel jong publiek én hun ouders. Over de impact van elkaar buitensluiten als angst voor het vreemde en het onbekende dat het wint van onze natuurlijke nieuwsgierigheid.”

Stefan Ernst (SALLY Dansgezelschap Maastricht): “De thema's in Vreemde Eend zijn op zoveel niveaus relevant voor zowel kinderen als volwassenen. Sterker nog, tien jaar na de eerste versie is de voorstelling nog altijd actueel. Ook in de huidige samenleving is het een gegeven dat mensen die er anders uitzien of er een andere leefwijze op nahouden, met achterdocht, soms zelfs met agressie worden benaderd. Een aantal politieke wereldleiders voedt dat vuur maar al te graag met extra brandstof. Vanuit deze ontwikkeling was het absoluut een positieve beslissing om de voorstelling weer onder de aandacht van het publiek te brengen. Daarnaast stond ook samenwerken met Het Laagland op mijn verlanglijstje. Door deze twee elementen te combineren is een wens in vervulling gegaan en een heel fijne werkrelatie gevonden.”

Na de première in Sittard-Geleen op zaterdag 21 september gaat Vreemde Eend op tournee en speelt de voorstelling in diverse theaters in Nederland.

Cast & crew
Choreografie & regie: Stefan Ernst & Inez Derksen | Performers: Patrizio Bucci, Gijs Nollen & Aafke Buringh | Compositie & arrangementen: Wouter Gulikers, Stefan Ernst & Peter van Lonkhuijsen |Vormgeving: Janco van Barneveld | Kostuums: Mieke Kockelkorn | Lichtontwerp: Otto Eggersglüss |Techniek: Roger Foxius | Tourneeplanning: STIP Theaterproducties