Vreemde Eend
Een speelse mix van dans & theater
Leeftijd
4 tot 104 jaar
Duur
50 minuten
Bezoekers over:
"Hoe krijg je vijftien stuiterballen van 8 jaar stil in het theater? Door ze naar de try-out van de Vreemde Eend (vanaf 4 jaar) te laten kijken." - De Limburger

Een coproductie van Het Laagland & SALLY Dansgezelschap Maastricht

Goeiemorgen Buur, Goeiemorgen Buuf!

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknick-kleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Een actueel verhaal, verpakt in een mix van spetterende dans en spel. Ruim 10 jaar na de eerste versie van SALLY, krijgt deze ‘Vreemde Eend’ een vers verendek, in samenwerking met theatergezelschap Het Laagland. Voor alle vreemde eendjes, tweetjes en álle anderen.

 

 

Inez Derksen (regie):  “Buiten mijn vak om als regisseur, is dansen het liefste wat ik zelf doe. En dat was al zo als kind. Nu ik in de gelegenheid ben om samen met Stefan Ernst dans en theater te vermengen, ervaar ik dat als een inspirerende speeltuin. En ik kijk ernaar uit dat we op zeer speelse wijze zo'n waardevol en actueel verhaal kunnen delen met een heel jong publiek én hun ouders. Over de impact van elkaar buitensluiten als angst voor het vreemde en het onbekende dat het wint van onze natuurlijke nieuwsgierigheid.”

Stefan Ernst (choreografie & regie): "De thema's in Vreemde Eend zijn op zoveel niveaus relevant voor zowel kinderen als volwassenen. Sterker nog, 10 jaar na de eerste versie is de voorstelling nog altijd actueel. Ook in de huidige samenleving is het een gegeven dat mensen die er anders uitzien of er een andere leefwijze op nahouden, met achterdocht, soms zelfs met agressie worden benaderd. Een aantal politieke wereldleiders voedt dat vuur maar al te graag met extra brandstof. Vanuit deze ontwikkeling was het absoluut een positieve beslissing om de voorstelling weer onder de aandacht van het publiek te brengen. Daarnaast stond ook samenwerken met Het Laagland op mijn verlanglijstje. Door deze twee elementen te combineren is een wens in vervulling gegaan en een heel fijne werkrelatie gevonden."

De acteurs

Credits
Choreografie & regie:  Stefan Ernst & Inez Derksen  
Dans & spel:  Patrizio Bucci, Gijs Nollen & Aafke Buringh  
Compositie & arrangementen:  Wouter Gulikers  
Vormgeving:  Janco van Barneveld  
Kostuums:  Mieke Kockelkorn  
Lichtontwerp:  Otto Eggersglüss  
Techniek:  Roger Foxius   
Beeld:  Tycho Merijn  

 

Ook super om te zien: