VREEMDE EEND
Een speelse mix van dans & theater
Leeftijd: 4 tot 104 jaar
Duur: 50 minuten

Deze voorstelling is nu ONLINE te bekijken!

Bekijk nu VREEMDE EEND (4+) op het nieuwe online platform van Podiumkids. Op ‘Podiumkids Thuis’ vind je behalve onze digitale registraties ook toffe voorstellingen van onze collega’s in het jeugdtheater. Heel veel familievoorstellingen vanaf verschillende leeftijden super makkelijk on demand bij jou thuis!

podiumkids thuis

Check deze voorstelling online op www.podiumkids.nl/thuis. 

Vreemde Eend
is te zien op het nieuwe online platform van Podiumkids Thuis. Op dit platform is het aanbod van digitale registraties van diverse professionele jeugdgezelschappen gebundeld en kunnen familievoorstellingen vanaf verschillende leeftijden on demand thuis worden bekeken. De voorstellingen worden aangeboden voor een prijs van € 2,99 op www.podiumkids.nl/thuis. 

De voorstelling

Goeiemorgen Buur, Goeiemorgen Buuf!

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknickkleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

De Theaterkrant schreef: “Behalve een mogelijke aanleiding voor een goed gesprek met je kind, is Vreemde Eend ook gewoon een plezier om naar te kijken.” Een actueel verhaal verpakt in een speelse mix van dans en spel, in een bijzondere samenwerking van SALLY Dansgezelschap Maastricht en theatergezelschap Het Laagland.

"Behalve een mogelijke aanleiding voor een goed gesprek met je kind, is Vreemde Eend ook gewoon een plezier om naar te kijken."

- Theaterkrant

inez derksen (regie & choreografie)

“Buiten mijn vak om als regisseur, is dansen het liefste wat ik zelf doe. En dat was al zo als kind. Nu ik in de gelegenheid ben om samen met Stefan Ernst dans en theater te vermengen, ervaar ik dat als een inspirerende speeltuin. En ik kijk ernaar uit dat we op zeer speelse wijze zo'n waardevol en actueel verhaal kunnen delen met een heel jong publiek én hun ouders. Over de impact van elkaar buitensluiten als angst voor het vreemde en het onbekende dat het wint van onze natuurlijke nieuwsgierigheid.”

stefan ernst (regie & choreografie)

“De thema's in Vreemde Eend zijn op zoveel niveaus relevant voor zowel kinderen als volwassenen. Sterker nog, tien jaar na de eerste versie is de voorstelling nog altijd actueel. Ook in de huidige samenleving is het een gegeven dat mensen die er anders uitzien of er een andere leefwijze op nahouden, met achterdocht, soms zelfs met agressie worden benaderd. Een aantal politieke wereldleiders voedt dat vuur maar al te graag met extra brandstof. Vanuit deze ontwikkeling was het absoluut een positieve beslissing om de voorstelling weer onder de aandacht van het publiek te brengen.”

Credits
Choreografie & regie:      Stefan Ernst & Inez Derksen
Dans & spel:      Patrizio Bucci, Luis Ricardo Pedraza Cedrón/Gijs Nollen & Aafke Buringh
Compositie & arrangementen:      Wouter Gulikers
Vormgeving:      Janco van Barneveld
Kostuums:      Mieke Kockelkorn
Lichtontwerp:      Otto Eggersglüss
Techniek:      Roger Foxius 
Beeld:      Tycho Merijn
Ook super om te zien