Vreemde Eend
Een speelse mix van dans & theater
Leeftijd
4 tot 104 jaar
Duur
50 minuten
Bezoekers over:
Deze productie gaat nog in première - ...
za
21 sep 2019

19:00, Schouwburg De Domijnen
Sittard (première)

Ticket kopen
zo
22 sep 2019

14:30, Schouwburg De Domijnen
Sittard

Ticket kopen
zo
29 sep 2019

15:00, Toneelschuur
Haarlem

Ticket kopen
Koop tickets
Kies een andere locatie:

Een coproductie van Het Laagland & SALLY Dansgezelschap Maastricht

Goeiemorgen Buur, Goeiemorgen Buuf!

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknick-kleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Een actueel verhaal, verpakt in een mix van spetterende dans en spel. Ruim 10 jaar na de eerste versie van SALLY, krijgt deze ‘Vreemde Eend’ een vers verendek, in samenwerking met theatergezelschap Het Laagland. Voor alle vreemde eendjes, tweetjes en álle anderen.

Inez Derksen (regie):  “Buiten mijn vak om als regisseur, is dansen het liefste wat ik zelf doe. En dat was al zo als kind. Nu ik in de gelegenheid ben om samen met Stefan Ernst dans en theater te vermengen, ervaar ik dat als een inspirerende speeltuin. En ik kijk ernaar uit dat we op zeer speelse wijze zo'n waardevol en actueel verhaal kunnen delen met een heel jong publiek én hun ouders. Over de impact van elkaar buitensluiten als angst voor het vreemde en het onbekende dat het wint van onze natuurlijke nieuwsgierigheid.”

Stefan Ernst (choreografie): “Het is herkenbaar op allerlei niveaus; zowel op scholen als in het theater voor kinderen en hun ouders werd de thematiek tien jaar geleden, in de originele versie, al heel goed begrepen. Tien jaar later leeft de problematiek nog steeds. Niet bij iedereen, maar we kunnen niet ontkennen dat op grote schaal nog steeds wantrouwend gekeken wordt naar iemand die enigszins anders oogt. Menig politiek leider stookt dat vuur extra op. Als je dat ziet, dan is het alleen maar goed om deze voorstelling terug te halen; hij stond sowieso al een tijdje op mijn verlanglijstje, net als de samenwerking met Het Laagland. Dat die twee wensen nu gecombineerd kunnen worden is een hele fijne match.”

De acteurs

Credits
Choreografie:  Stefan Ernst  
Regie:  Inez Derksen  
Dans & spel:  Patrizio Bucci, Gijs Nollen & Aafke Buringh  
Compositie & arrangementen:  Wouter Gulikers  
Vormgeving:  Janco van Barneveld  
Kostuums:  Mieke Kockelkorn  
Lichtontwerp:  Otto Eggersglüss  
Techniek:  Roger Foxius   
Beeld:  Tycho Merijn  

 

Ook super om te zien: