Theater Na De Dam in voormalig Laaglandtheater

Jong Laagland speelt tijdens Theater Na De Dam op locatie met een bijzondere theaterroute

03-04-2018
'Weet je nog, weet je niet meer?' is de jongerenvoorstelling die dit jaar te zien is tijdens Theater Na De Dam op 4 mei. Voor het vierde jaar op rij wordt in Sittard door theaterwerkplaats Jong Laagland een voorstelling gemaakt op de avond van de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar is er gekozen voor een bijzondere theaterroute op locatie; de oude MAVO/Land van Gulick in Sittard, waarmee het gezelschap voor even terugkeert naar de plek waar theatergezelschap Het Laagland ruim 14 jaar gevestigd zat.

Vijf gedreven spelers van theaterwerkplaats Jong Laagland verdiepten zich onder leiding van theatermaker Celine Daemen in de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling ‘Weet je nog, weet je niet meer?’. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu. Lees meer over de voorstelling

De voorstelling wordt gespeeld door Dimphy Claessens, Birke Driessen, Sasha Kurensky, Jesper Moonen en Diego Trigos.

Gratis voorstelling, reserveren verplicht
Deze route is helemaal gratis. Reserveer snel, want er zijn slechts 150 plekken beschikbaar. De theaterroute speelt op vrijdag 4 mei in Land van Gulick aan de Engelenkampstraat 25 te Sittard. Je wordt daar uiterlijk om 21:00 verwacht. Bij aanvang wordt het publiek in groepen verdeeld.