WEET JE NOG, WEET JE NIET MEER?
Jong Laagland speelt tijdens Theater Na De Dam 2018
Leeftijd: 14 tot 114 jaar
Duur: 50 minuten

Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Op 4 mei speelt Jong Laagland om 21:00 uur op een bijzondere locatie (die later bekend wordt gemaakt) een voorstelling in het kader van de Dodenherdenking.

Let op: deze voorstelling is i.v.m. traplopen niet geschikt voor mindervaliden.

Jongeren uit Sittard verdiepten zich onder leiding van theatermaker Celine Daemen in de herinneringen van mensen aan de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling 'Weet je nog, weet je niet meer?'

Lange tijd vroegen we aan opa en oma: “Hoe was het nou eigenlijk, die oorlog?” Maar 73 jaar zijn verstreken sinds 1945, en er zijn steeds minder opa’s en oma’s die nog kunnen vertellen over toen. Het gevaar loert dat ook hun herinneringen en verhalen een stille dood sterven. 5 jongeren onderzoeken het belang van herdenken, herinneren en herbeleven tijdens Theater na de Dam. Hun missie? De verhalen levend te houden, en vergetelheid tegengaan.

Credits

Concept & regie:
Celine Daemen

Spel:
Dimphy Claessens
Birke Driessen
Sasha Kurensky
Jesper Moonen
Diego Trigos

Productie & Publiciteit:
Judith Berden
Wouter Ramakers
Joëlle van Reijmersdal
Quincy Grootjans

Met dank aan:
Theaterwerkplaats Jong Laagland
Het Laagland